(Video) Seakan Tak Gayat, Lelaki Ini Kongsi ‘View’ Dari Kren Dipercayai Atas Menara PNB118

Sudah menjadi lumrah, mungkin ramai antara kita yang takut akan ketinggian. Ia adalah sebahagian daripada perasaan yang sememangnya wujud di dalam diri untuk melindungi kita daripada bahaya. Bila berdiri di tempat tinggi, pelbagai bayangan muncul di fikiran. Hanya mereka yang benar-benar berhati kering dan kental sahaja boleh menyahut cabaran bekerja di lokasi sedemikian, seperti pengendali kren.

Jarang kita tahu tentang pekerjaan pengendali atau operator kren ini. Namun dengan adanya media sosial, mereka kini boleh berkongsi mengenai bidang tugas mereka bersama orang ramai sepertimana dilakukan saudara Emy.ganu ini.

Pemuda ini juga turut berkongsi pandangan dari sudut atas kren, dipercayai dari atas menara PNB118 yang dijangka menjadi menara tertinggi di Malaysia mengatasi KLCC.

Dalam rakaman dikongsikannya, dapat dilihat beberapa orang pekerja sedang bekerja di atas kren yang cukup tinggi sehingga hanya menampakkan puncak beberapa menara sekitar di Kuala Lumpur.

Meremang habis!

@emy.ganu

AGAK2 MASUK FYP TAK NI VIEW DARI CRANE PNB118.. #fyp #tiktokmalaysia #towercranemalaysia #towercraneoperator

♬ Jelek gak papa PAIJO x Konfuz Patata – Mas Paijo

Sumber: Emy.ganu

The post (Video) Seakan Tak Gayat, Lelaki Ini Kongsi ‘View’ Dari Kren Dipercayai Atas Menara PNB118 appeared first on Siakap Keli.
Post a Comment

0 Comments