(Video) Lelaki Ini Ajar Cara Beli Rumah Lelong, Tak Sangka Mudah Je Rupanya

Seperti semua sedia maklum, rumah lelong dijual dengan harga yang jauh lebih rumah daripada harga pasaran. Setelah diubahsuai, rumah lelong yang dibeli kelihatan seperti rumah baru sehingga ada yang menjualnya semula dengan harga yang tinggi.

Boleh dikatakan rumah lelong ini lebih sesuai dibeli bagi mereka yang mempunyai ilmu atau pengalaman kerana prosesnya berlainan dengan membeli rumah pasaran sub-sale atau pun rumah yang sedang dalam pembinaan.

Oleh itu, mungkin ada yang pernah tertanya-tanya bagaimana caranya untuk membeli rumah lelong mengikut langkah atau panduan yang betul. Perkongsian oleh Tuan Ihsan Zainal yang memberikan penerangan menerusi video yang dimuat naik di TikTok ini mungkin boleh membantu anda.

@ihsanzainal

Video kali ketiga ajar korang macam mana nak beli rumah lelong.. harap korang faham sedikit sebanyak k.. #fyp #rumahlelong #bidding #belirumah

♬ At My Worst – Pink Sweat$

Meninjau ke ruangan komen, beberapa pertanyaan daripada warganet seperti di bawah mungkin juga boleh menjawab persoalan anda. Semoga bermanfaat.

Kos tertunggak bank akan bayarkan ke?

Betul ke kalau menang bid tapi loan tak lulus, deposit akan burn?

Ada cash bayar cash

‘Loan disburse’ je boleh pecah masuk

Suber: TikTok ihsanzainal

The post (Video) Lelaki Ini Ajar Cara Beli Rumah Lelong, Tak Sangka Mudah Je Rupanya appeared first on Siakap Keli.




Post a Comment

0 Comments