‘Port’ Baik Yang Ramai Tak Tahu Boleh Beli Laptop MacBook Baru Dengan Bayaran Terendah

Seiring masa dan teknologi ni, tak dinafikan penggunaan laptop mahupun tablet sudah menjadi satu keperluan yang wajib ada. Tidak kira pelajar, apatah lagi yang berkarier.

Zaman kini, laptop memudahkan urusan kerja lagi-lagi dengan ‘kehadiran’ pandemik yang tak diundang membuatkan rata-rata daripada kita terpaksa berkerja dari rumah dan menjalankan perniagaan secara atas talian.

Pun begitu, terlalu banyak jenis laptop yang berada dipasaran menawarkan pelbagai model serta spesifikasi hebat dengan harga yang beragam.

Sesuai dengan keadaan sekarang, ada ‘rahsia’ terpaling best macam mana nak beli laptop daripada Apple; Macbook Air dan Macbook Pro secara ansuran tanpa kad kredit.

Sebelum kita sembang pasal harga, kita borak dulu pasal spec kedua-dua model ni secara ringkas.

MacBook Air M1

MacBook Air M1 ni dikatakan lebih cepat daripada 98 laptop PC yang dijual pada tahun 2019.

Tambah menarik lagi, tiada kipas pada MacBook Air terbaharu menjadikan komputer riba tersebut tidak sepatutnya mempunyai masalah untuk mengendalikan prestasi sepantas itu.

Selain mempunyai kelebihan dari segi kepantasan, cip Apple M1 turut mempunyai jangka hayat lebih lama, sistem lebih responsif, dan menawarkan pengaktifan operasi serta-merta seumpama telefon pintar.

MacBook Pro

MacBook Pro merupakan komputer riba antara yang paling famous diantara model-model lain dalam kalangan pengguna Mac.

Kelebihan dia ni boleh buat untuk edit video, audio mahupun gambar dengan kuasa pemprosesan selaju kuda. Pendek kata, kalau nak guna software seperti Adobe Creative Cloud ataupun Final Cut Pro X tidak menjadi masalah. Ketahanan baterinya pula boleh menjangkau sehingga 9 jam.

‘Trik’ beli MacBook Pro serendah RM1XX sebulan

Lepas dah baca sedikit details kedua-dua jenis model, mesti dah aim teringin yang mana kan?

Cara ni mudah sebab korang tak perlu sediakan apa-apa termasuk kad kredit untuk dapatkan laptop idaman.

Sebelum tu kita tengok dulu harga MacBook yang ditawarkan.

MacBook Air (M1 chip, 2020) – dari RM170/sebulan.
256GB
: RM230 / sebulan untuk 24-bulan.
: RM170 / sebulan untuk36-bulan.

512GB
: RM280 / sebulan untuk24-bulan.
: RM210 / sebulan untuk 36-bulan.

MacBook Pro (M1 chip, 2020) – serendah RM217/sebulan.
256GB
: RM293 / sebulan untuk 24-bulan.
: RM217 / sebulan untuk 36-bulan.

512GB
: RM333 / sebulan untuk 24-bulan.
: RM247 / sebulan untuk 36-bulan.

MacBook Pro 13-inch (Intel chip) – serendah RM307/sebulan.
512GB
: RM413 / sebulan untuk 24-bulan.
: RM307 / sebulan untuk 36-bulan.

1TB
: RM453 / sebulan untuk24-bulan.
: RM337 / sebulan untuk 36-bulan.

“Saya nak beli ni, macam mana?”

  1. Kunjungi mana-mana outlet iTworld berdekatan.
  2. Pilih model serta plan yang diingini.
  3. Isi maklumat dan hantar permohonan.
  4. Buat pembayaran fi program sahaja.
  5. Bawa pulang laptop idaman semudah A B C!

“Kenapa kena beli dekat iTworld?”

  1. Tak perlu kad kredit, hanya kad pengenalan.
  2. Caj bulanan berpatutan sehingga 36 bulan.
  3. Keputusan permohonan secepat 1 jam.
  4. Dapat barang sebaik permohonan diluluskan (pada hari sama).

Soalan Lazim

Adakah saya memerlukan kad kredit untuk mendaftar ke program dan dokumen sokongan lain?

Tidak, anda tidak memerlukan kad kredit untuk mendaftar ke program ini. Yang perlu anda bawa ialah Kad Pengenalan anda ke kedai dan kakitangan kedai kami akan membantu proses pendaftaran.

Adakah terdapat bayaran pendaftaran program?

Ya, ada bayaran program satu kali yang sama dengan yuran bulanan peranti anda.

Adakah saya perlu membuat pembayaran bulan pertama semasa mendaftar?

Ya, anda perlu membuat pembayaran pendahuluan selama satu bulan semasa mendaftar. Ini akan merangkumi pembayaran untuk bulan pertama.

Siapa yang layak mengikuti program ini?

Mana-mana warganegara Malaysia (dengan Blue MyKad yang sah) dan berumur antara 18 tahun hingga 64 tahun layak untuk mendaftar ke program ini.

Bolehkah saya membeli lebih daripada 1 Mac dengan kad pengenalan tunggal?

Pada masa ini setiap NRIC hanya layak untuk satu peranti (sama ada iPhone, iPad atau Mac) di bawah program ini.

Bukan itu sahaja, iTworld juga menawarkan program yang seperti di atas kepada iPhone & iPad. Untuk info selanjutnya, boleh melayari laman sesawang di sini
https://www.itworld.com.my/ipad-for-everyone
https://www.itworld.com.my/Affordability-Program

Untuk penerangan selanjutnya, boleh hubungi khidmat pelanggan iTworld di sini melalui WhatsApp, http://bit.ly/iTworld_AffordabilityProgram  atau terus kunjungi outlet berdekatan sebab dorang beroperasi seperti biasa dan jangan lupa ikut SOP.

iTworld @ Ipoh Parade

Lot S39, Second Floor, Ipoh Parade,

105, Jalan Sultan Abdul Jalil, Greentown, 30450 Ipoh,

Perak, Malaysia.

05-2414 616

1-700-817-616

iTworld @ AEON Station 18

Lot F45, AEON Ipoh Station 18 Shopping Centre,

No. 2 Susuran Stesen 18, Station 18,

31650 Ipoh Perak , Malaysia.

05-323 6616

1-700-817-616

iTworld @ Klebang Mall

F41, First Floor, AEON Klebang Mall,

Lot 12080, Klebang Perdana

31200 Chemor, Perak.

05-2914396

1-700-817-616

iTworld @ AEON Seri Manjung

Lot F29, AEON Seri Manjung Shopping Centre,

Pusat Perniagaan Manjung Point 3,

32040 Seri Manjung, Perak, Malaysia.

05-6870 616

1-700-817-616

iTworld @ AEON Kinta City

F46, First Floor, AEON Kinta City,

Jalan Teh Lean Swee, Taman Ipoh Selatan,

31400 Ipoh, Perak, Malaysia.

05-5450090

1-700-817-616

iTworld @ Taiping

F13, First Floor, AEON Taiping Shopping Centre,

Lot 8576 8577, Mukim Kamunting,

Daerah Larut and Matang, Perak, Malaysia.

05-8048 151

1-700-817-616

iTworld @ Starling Mall

Lot G-002, Ground Floor, Starling Mall,

No 6, Jalan SS 21/37, Damansara Utama

47400 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia.

03-77316357

1-700-817-616

iTworld Rawang

Lot F35, First Floor, AEON Anggun Rawang Shopping Centre,

No. 1, Persiaran Anggun, 48000 Rawang, Selangor, Malaysia.

03-6092 7616

1-700-817-616

iTworld Cyberjaya

G-7a Kanvas Retail @ Prima 15,

Jalan Teknokrat 6, 63000 Cyberjaya, Selangor, Malaysia.

03-83226838

1700-817-616

iTworld Tropicana Gardens Mall

G-16B, G Floor, Tropicana Gardens Mall,

No 2, Persiaran Surian, Tropicana Indah

47810, Petaling Jaya Selangor.

1700-81-7616

Kelantan

iTworld @ KB Mall

G33, G Floor, KB Mall, Jalan Hamzah,

15050 Kota Bharu, Kelantan.

09-7488 616

1-700-817-616

The post ‘Port’ Baik Yang Ramai Tak Tahu Boleh Beli Laptop MacBook Baru Dengan Bayaran Terendah appeared first on Siakap Keli.




Post a Comment

0 Comments