(Video) “Aku Pesan Pada Isteri, Kalau Aku Gugur Kerana Virus Ini Jangan Tangisi Aku” – Abam Ambulans

Penularan Covid-19 di negara kita semakin hari semakin membimbangkan. Ramai yang telah kecundang akibat Covid-19 tak kurang juga yang meninggal akibat virus ini.

Sudah terang lagi bersuluh, para petugas barisan hadapan telah memainkan peranan maing-masing dengan baik tanpa mengira penat lelah. Bukan itu sahaja, mereka terpaksa berkorban untuk berbakti kepada negara.

Mereka bertungkus lumus siang dan malam demi merawat pesakit ovid-19. Saat mereka sibuk dengan individu lain, bagaimana pula dengan nasib keluarga sendiri? Itulah pergorbanan terbesar para ‘frontliner’. 

Tular satu video memaparkan luahan hati ‘abam frontliner’ buat isteri tercinta buah ramai yang tak dapat menahan rasa perasaan sayu dan sebak. Video ini mendapat lebih 24 ribu tanda suka di laman TikTok Mr Shah atau Abam Ambulans.

@mrshah8484

Semoga kita semua dilindungi..Aamin Ya Rabb..#abam_ambulans #staysafe #staystrong

♬ original sound – Pijah Mohamad – ❤

Sama-samalah kita mendoakan agar mereka sentiasa berada dibawah lindunganNya, dan semoga wabak pandemik ini pergi jauh dari masyarakat kita.

 

Sumber: Tiktok Mr Shah

The post (Video) “Aku Pesan Pada Isteri, Kalau Aku Gugur Kerana Virus Ini Jangan Tangisi Aku” – Abam Ambulans appeared first on Siakap Keli.
Post a Comment

0 Comments