Kerja Dari Rumah Tapi Tak Ada Laptop? ‘Brader’ Ini Beli Tablet ‘Multitasking’ Harga Bawah RM500

Negara baru saja melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) beberapa hari lalu. Mesti ramai yang ditugaskan untuk bekerja dari rumah.

Bagi yang sudah ada komputer riba sendiri (laptop), mungkin tidak jadi masalah untuk ‘bertukar’ tempat kerja.

Tapi bagi yang selama ini bergantung dengan komputer milik syarikat di pejabat sahaja tanpa memilikinya sendiri, bagaimana?

Satu hal pula kan nak keluar duit untuk beli sekurang-kurangnya satu komputer sendiri untuk kegunaan kerja di rumah.

Harganya pula bukan murah untuk komputer jenis banyak fungsi. Tapi jangan risau, ada seorang warganet ini berkongsi satu jenis tablet untuk kegunaan yang sangat ‘multi-task’.

Jom ikuti perkongsian oleh pemilik akaun Twitter Cikgu @Aweeff di bawah ini

Di bawah ini lampiran gambar-gambarnya. Boleh tengok secara lebih dekat dan jelas.

Gambar: Cikgu
Gambar: Cikgu

Di bawah ini adalah penerangan spesifikasi produk tersebut.

Jika merujuk gambar-gambar di bawah ini, tablet ini agak ‘multi-task’ sebab boleh digunakan untuk banyak program seperti Youtube, Microsoft Word, Netflix dan sebagainya.

Gambar: Cikgu
Gambar: Cikgu

Boleh main game ke?

Bagi yang jenis ‘kaki gaming’, tablet ini mungkin sesuai untuk anda tapi perlu pilih yang mempunyai spesifikasi lebih tinggi dalam kelasnya.

Gambar: Cikgu
Gambar: Cikgu

Sesuai ke nak buat kerja-kerja pejabat?

Ada netizen tanya, tablet ini sesuai ke digunakan untuk kerja-kerja pejabat macam menaip dan sebagainya?

Ini kata Cikgu.

Waktu PKP ni banyak ‘online’ je, boleh Google Meet tak?

Ada juga yang bertanya tentang kemampuan tablet untuk kerja-kerja melibatkan sidang visual seperti Google Meet, Zoom dan sebagainya.

Maklumlah, waktu PKP ini ramai yang bertugas dari rumah saja. Ini jawapan Cikgu.

Harga berapa?

Tak mahal pun sebenarnya. Sangat murah dan mampu milik. Rugi tak beli.

Nak beli kat mana?

Mengikut bebenang ini, Cikgu ada kongsikan sekali pautan untuk membeli tablet ini di laman e-Dagang Shopee.

Boleh klik pada ciapan di bawah ini.

Semoga bermanfaat.

Sumber: Twitter Cikgu @Aweeff

The post Kerja Dari Rumah Tapi Tak Ada Laptop? ‘Brader’ Ini Beli Tablet ‘Multitasking’ Harga Bawah RM500 appeared first on Siakap Keli.




Post a Comment

0 Comments