(Video) Terima Lebih 40 Jahitan, Detik Mendebarkan Wanita Dihempap Bingkai Katil Besi Yang ‘Dilempar’ Dari Tingkat 3

Seorang wanita cedera parah setelah dihempap di kepala oleh bingkai katil besi yang jatuh dari balkoni tingkat tiga di China.

Memetik laporan Dailymail, rakaman CCTV merakamkan detik menakutkan apabila wanita itu rebah ke lantai sejurus seorang lelaki menjatuhkan perabot logam tersebut dari ketinggian hampir 30 kaki semasa membersihkan bangunan kilang.

Mangsa dikatakan tidak sedarkan diri dan berlumuran darah sebelum dikejarkan ke hospital di bandar Shenzhen, selatan China.

Mangsa kini dalam keadaan stabil setelah mengalami lebih dari 40 jahitan untuk merawat kecederaan di kepalanya sementara pelakunya telah ditahan oleh polis, menurut laporan.

Wanita itu, yang bekerja sebagai pekerja pembersihan di taman perindustrian tempatan, membawa sampah ke tong sampah di tingkat bawah pada hari Khamis ketika kejadian itu berlaku.

“Ketika saya kembali, saya melihat pintu lif terbuka dan saya berlari,” kata mangsa kemudian kepada wartawan.

Pekerja pembersihan itu dilihat dalam video CCTV berlari ke seberang jalan ketika seorang lelaki muncul di tingkat tiga bangunan di atas mangsa.

Lelaki tersebut kemudiannya melemparkan bingkai katil yang dilipat sebelum ianya jatuh menghempap wanita itu dan rebah ke tanah.

Laporan media tidak menyatakan ketinggian balkoni tetapi rata-rata sebuah flat tiga tingkat di China berada sekitar 9 meter (29.5 kaki) di atas tanah.

Pelaku dikatakan sebagai pengawal keselamatan berusia 60-an yang bekerja di taman perindustrian, menurut laporan.

Dia melakukan pembersihan kilang untuk berpindah keluar dari bangunan itu, kata seorang kakitangan kepada media berita China, Pear.

Pelaku itu melemparkan bingkai katil besi ke luar supaya dia dapat menjualnya dengan wang sebagai bahan kitar semula.

Sementara itu,mangsa dikejarkan ke hospital tempatan berikutan kejadian itu. Dia dalam keadaan stabil setelah mengalami lebih dari 40 jahitan di kepalanya untuk merawat luka.

“Saya tidak tahu berapa lama saya tidak sedarkan diri,” kata wanita itu kepada Pear Video. ‘Seluruh badan saya berlumuran darah.’

Pelaku telah ditahan oleh polis, menurut laporan.

Sumber : Dailymail

The post (Video) Terima Lebih 40 Jahitan, Detik Mendebarkan Wanita Dihempap Bingkai Katil Besi Yang ‘Dilempar’ Dari Tingkat 3 appeared first on Siakap Keli.
Post a Comment

0 Comments