(Video) Detik Van Penghantaran ‘Hentam’ Tiang Lampu, Kotak ‘Delivery’ Bersepah Atas Jalan

Satu klip rakaman menunjukkan sebuah kereta memecut laju lalu dirempuh oleh sebuah van dan melanggar tiang lampu dengan jarak hampir 80mph berada di hadapannya.

Kejadian yang berlaku di Bangkok itu, berjaya dirakam oleh kamera dashcam.

Rakaman menunjukkan sebuah van penghantaran cuba untuk memasuki lorong sebuah kereta  dengan jarak 77mph sebelum van tersebut merempuh bahagian sisi kereta kemudian hilang kawalan dan melanggar lampu jalan, menyebabkan kotak-kotak di dalam van terpelanting keluar.

Pemandu Mercedes, dari Perth, Australia Barat, dan isterinya dari Thailand tidak mengalami kecederaan dan menyerahkan rakaman kemalangan itu kepada polis.

Mereka menuntut kemalangan itu kerana kerosakan kereta mereka hampir 10.000 £.

Pemandu itu berkata: ‘Van ini cuba mengejar saya beberapa kali tetapi anda tidak melihatnya dalam video. Ramai orang bertanya mengapa saya memecut dan tidak melakukan brek.

Gambar Dailymail

“Jika saya melakukan brek mengejut, kereta lain pasti akan menghentam belakang saya dan saya akan kehilangan kawalan dan akhirnya menjadi mangsa kemalangan di sana.

Pemandu itu mengatakan bahawa polis telah mengkaji rakaman dari kejadian pada 11 November dan bersetuju bahawa pemandu trak itu bersalah. Penyedia insurans syarikat mereka kini menangani masalah ini.

Dia menambah: ‘Ada empat roda dan empat tayar di kereta saya yang musnah, dan lebih banyak kerosakan pada enjin dalaman. Kosnya sekitar 400 000 baht (£ 9,900)/(RM53,800).

Sumber : Dailymail

The post (Video) Detik Van Penghantaran ‘Hentam’ Tiang Lampu, Kotak ‘Delivery’ Bersepah Atas Jalan appeared first on Siakap Keli.
Post a Comment

0 Comments