Tular Video Dipercayai Halang Polis Bertugas Di Plaza Tol Slim River Awal Pagi Tadi, Empat Lelaki Ditahan

IPOH, 16 Okt  (Bernama) — Empat lelaki ditahan kerana dipercayai menghalang penjawat awam menjalankan tugas di Plaza Tol Slim River, Tanjung Malim awal pagi tadi.

Ketua Polis Daerah Muallim Superintenden Sulizmie Affendy Sulaiman berkata pada kira-kira 3.30 pagi itu, pasukan peronda polis (MPV) telah ke lokasi kejadian sebaik menerima maklumat mengenai kumpulan tersebut yang mabuk dan membuat bising dengan memasang muzik kuat dari dalam kereta.

“Apabila tiba di lokasi, pasukan polis telah memberi nasihat supaya keempat-empat lelaki berusia 25 hingga 41 tahun yang berada di luar kereta yang diparkir di tepi jalan beredar dan tidak membuat bising.

“Bagaimanapun, dua daripada mereka mengamuk dan menyerang anggota berkenaan dengan menolak badannya serta mengeluarkan kata-kata kesat,” menurutnya dalam kenyataan di sini hari ini.

Beliau berkata semasa kejadian, seorang daripada lelaki terbabit telah merakam video dan cuba melakukan provokasi menyebabkan pihak polis menahan mereka yang kini ditahan reman selama tiga hari sehingga Ahad ini.

Katanya semakan rekod lampau mendapati seorang daripada mereka pernah ditahan atas kesalahan di bawah Seksyen 6(1) dan Seksyen 4B(a) Akta Rumah Judi Terbuka 1953 serta Seksyen 147 Kanun Keseksaan.

Kes disiasat mengikut Seksyen 186 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman maksimum penjara dua tahun atau denda RM10,000 atau kedua-duanya sekali, jika disabit kesalahan.

Sumber: BERNAMA

The post Tular Video Dipercayai Halang Polis Bertugas Di Plaza Tol Slim River Awal Pagi Tadi, Empat Lelaki Ditahan appeared first on Siakap Keli.
Post a Comment

0 Comments