Kalau Wajah Banyak Black Head, Boleh Cuba 3 Langkah Ini supaya Kulit Kembali Bersih Flawless

Black head dan white head antara masalah kulit yang buat kita geram terutama sekali wanita. Ia buat wajah kita rasa kotor. Rasa macam nak cungkil je.

Bagi yang alami masalah ini mungkin boleh ikut perkongsian dari Fatin Syamimi untuk membuang bintik hitam dan putih ini.

Tak perlu ke spa atau buat rawatan wajahnya, cukup guna tiga produk ini. Katanya salam masa sebulan habis semua kotoran pada wajah diangkut, hidung pun licin. Apa yang penting kerajinan untuk buat step berikut.

Tiga produk ini saja yang digunakan;

1. Clay mask FREEMAN( takde takpe) WATSONS
2. Oil Cleansing BIORE (jenama lain pun boleh – penting) WATSONS
3. Bye Bye Blackhead SOMEBYME (penting)

Langkah 1

Pakai clay mask pada wajah selama 10 minit. Pakai 1-2 kali seminggu. Fungsi clay mask ni untuk angkat lebihan minyak pada wajah yang menyebabkan terjadinya blackhead dan whitehead. Selepas 10 minit boleh basuh.

Langkah 2 ( Teknik Gritting)

Pastikan tangan dan wajah bebas air dan peluh untuk apply oil cleansing. Tekstur oil cleansing ini memang berminyak, tapi jangan risau takkan buatkan kulit kita semakin berminyak.

Gritting ini kena buat maksimum 15 minit pada muka, gosok perlahan sampai rasa biji-biji halus keluar, (white n blackhead). Biasa buat 1-2 kali seminggu. Kesannya segala kotoran yang tersisa dalam kulit habis keluar. Selepas itu lap lap dengan tisu, kemudian basuh muka dengan pencuci muka.

Langkah akhir

Selepas gunakan oil cleansing dan gosok perlahan pada muka kemudian lap dengan tisu untuk tengok kotoran yg keluar dari kulit. Selepas itu baru basuh muka guna pencuci muka yang biasa kita pakai. kemudian lap muka dengan tisu. (Jangan bagi muka basah utk apply Somebymi ini) kena kering. Kemudian gunakan Bye Bye Blackhead ini pada seluruh wajah. Gosok perlahan, 2-3 minit kemudian basuh basuh.

Itu saja, bila hidung dah bersih murni barulah bila pakai bedak atau mekap nampak flawless.

Kredit : Fatin Syamimi

The post Kalau Wajah Banyak Black Head, Boleh Cuba 3 Langkah Ini supaya Kulit Kembali Bersih Flawless appeared first on Vanilla Kismis.




Post a Comment

0 Comments