(Video) Detik-detik Kereta Terbakar Ketika Isi Minyak, Didakwa Berpunca Daripada Telefon Bimbit

Tular satu rakaman video sebuah kenderaan terbakar ketika isi minyak di media sosial, dipercayai di Indonesia.

Menurut Kompas.com, dakwaan yang berlegar di media sosial mengatakan insiden tersebut berpunca daripada penggunaan telefon bimbit di dalam kenderaan ketika sedang mengisi minyak. Bagaimanapun dakwaan berkenaan tidak dapat disahkan.

Berdasarkan rakaman yang tular itu, kebakaran kelihatan berpunca daripada bahagian depan kereta. Menurut Kompas.com lagi, jika diamati video berkenaan, kendengaran bunyi satu letupan berlaku.

Seorang lelaki dipercayai pemandu kemudian dilihat bergegas keluar dari kenderaan dan sebelum masuk kembali serta memandu keretanya menjauhi kawasan pam minyak.

CCTV kemudian merakam api marak yang mula muncul membakar kereta berkenaan.

Tindakan berani pemandu berkenaan menolak keretanya menjauhi pam minyak dipuji rata-rata netizen yang menganggap pemandu tersebut sebagai individu yang tidak mementingkan diri sendiri.

Saksikan video insiden berkenaan di bawah.

View this post on Instagram

Baru-baru ini sebuah video yang menayangkan insiden satu unit mobil terbakar saat mengisi BBM di sebuah SPBU beredar di media sosial instagram. Video yang menampilkan detik-detik peristiwa saat mobil itu terbakar diketahui melalui sebuah rekaman CCTV. Viralnya video tersebut malah membuat warganet menyorot aksi sigap sang sopir yang rela membahayakan dirinya demi menyelamatkan yang lain. Peristiwa menegangkan tersebut terjadi di SPBU Diponegoro yang berlokasi di Kota Palu, Sulawesi Tengah pada hari Minggu (13/9/2020). ▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂ Free share, Like, komentar & tag temanmu untuk ikut bersama kita guys #info_tetangga ▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂ Follow @info_tetangga ▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂ #beritanasional #kamuharustau #detikhitz #berita #viral #fakta #infoheboh #tribunnews #medantalk #kompascom #jktinfo #infojakarta #informasi #manaberita #bandungjuara #inews #liputan6 #sumberindotawa @info_tetangga

A post shared by HaryCops (@harycops_wsn2018_) on

Sumber: Kompas.com

The post (Video) Detik-detik Kereta Terbakar Ketika Isi Minyak, Didakwa Berpunca Daripada Telefon Bimbit appeared first on Siakap Keli.
Post a Comment

0 Comments