Jam Pintar Hebat Dengan Function Seperti Smartphone, OPPO Watch Kini Tiba Di Malaysia

“Aku nak beli jam tapi nak yang function dia boleh guna macam smatphone, tapi dengan harga yang affordable untuk rakyat marhaen macam aku ni. Ada ke eh?

“Bukan apa, senang nak buat semua benda dengan jam tangan je. Pastu aku nak dia stylish! Aku pakai OOTD apa-apa pun dia boleh matching” – Ali

Hah. Ni aku ada good news untuk korang dan Ali ni. OPPO baru je launch jam tangan pintar Android terbaru dan serious cakap, TERHEBAT. Tak pernah lagi aku jumpa mana-mana jam tangan pintar sehebat OPPO Watch ni kat Malaysia.

Jam tangan pintar ni sangat istimewa, mengagumkan dan boleh dikatakan sangat canggih. Tak sabar nak tahu? Aku pun tak sabar nak cerita.

Wear OS By Google

OPPO Watch ni boleh memudahkan kehidupan harian korang yang selalu sibuk tu. Nak tau kenapa?

Untuk menyokong semua smart feature OPPO Watch, dorang juga menggunakan Wear OS dari Google. Dengan program ini, OPPO Watch akan sesuai digunakan kebanyakan smartphone jenis Android dan korang boleh juga install aplikasi dari Google Play Store. Power tak power lah.

Dengan Wear OS dari Google, siri OPPO Watch ni didatangkan dengan 4000 aplikasi yang tersedia di Google Play Store. Dari aplikasi permainan, muzik, berita atau membuat bayaran secara pantas, semuanya boleh dengan Wear OS Google. Korang jugak boleh jawab call dan text dari member atau family korang dengan cepat! Korang angkat je tangan untuk tengok jam, terus tersedia segala info dan notification yang ada.

Paling best, bukan setakat ada Google Assistant untuk memudahkan urusan korang, Google Keep pulak sesuai untuk korang yang sentiasa sibuk kerana aplikasi ini bantu sync nota penting dengan cepat daripada telefon. Present Wear juga bertindak sebagai alat kawalan jauh untuk mengawal slide presentation. Selain itu, OPPO Watch juga boleh jadi remote untuk setiap gambar yang diambil menerusi Google Camera.

Watch VOOC Flash Charging

Feature paling aku rasa gempak, OPPO Watch ni ‘memecahkan’ segala masalah bateri yang biasa dihadapi pengguna jam tangan pintar yang lain.

Jangan risau kalau korang lupa mengecas jam tangan pada waktu malam kerana dengan sistem Pengecasan Kilat Watch VOOC, dalam masa 15 minit pengecasan sahaja, korang dah boleh guna OPPO Watch ni seharian. Caj penuh dapat dicapai hanya dalam 75 minit, jauh lebih cepat daripada produk lain di pasaran.

Snapdragon Wear 3100 SoC dan Ambiq Apollo3 MCU untuk memberikan dua mod daya tahan. Dalam Mod Pintar, jam tangan dapat digunakan sehingga 36 jam, sementara dalam Mode Ketahanan, data masuk, peringatan, dan pemantauan jantung dipertahankan selama 21 hari.

Outfit-Matching AI Watch Face

Kalau korang tak nak pening-pening tukar jam, OPPO Watch ni memang sangat sesuailah dengan korang sebab dengan hanya seutas jam, korang boleh gayakan dia mengikut kesesuaian pakaian korang hari tu.

Aku nak bagitau yang feature ni eksklusif hanya ada dekat OPPO Watch dan aku gerenti tak ada jam lain yang ada.

Pengguna hanya perlu menggunakan smartphone untuk memotretkan pakaian atau outfit yang dipakai, kemudian secara automatik, algoritma pencitraan OPPO Watch AI akan menghasilkan wallpaper yang match dengan pakaian yang korang pakai.

Selain tu, korang pun boleh guna jugak gambar-gambar dari dalam album korang untuk dijadikan sebagai watch face.

Pelbagai variasi pilihan warna strap

Macam jam pintar yang lain OPPO Watch jugak mengeluarkan pelbagai variasi pilihan warna dan jenis strap untuk korang pilih mengikut kegemaran si pemakai. OPPO Watch 46mm didatangkan dengan pilihan warna Black dan Glossy Gold OPPO Watch 41mm dengan pilihan warna dan Pink Gold dan Black serta pilihan tali jam jenis silicone dan kulit.

Macam jam pintar yang lain OPPO Watch jugak mengeluarkan pelbagai variasi pilihan warna dan jenis strap untuk korang pilih mengikut kegemaran si pemakai. OPPO Watch 46mm didatangkan dengan pilihan warna Black dan Glossy Gold OPPO Watch 41mm dengan pilihan warna dan Pink Gold dan Black serta pilihan tali jam jenis silicone dan kulit.

1.91 inch ultra-frameless display

OPPO Watch memiliki tampilan 3D dual-curved fleksibel pertama di dunia pada jam tangan pintar dengan layar Always-On Display pada skrin AMOLED berukuran 1.91 inci dengan ketebalan 46mm dan 41mm dengan tahap ketahanan gesekan yang kuat, tingkat kecerahan sehingga 1000 nits yang sangat baik, bahkan ketika berada di bawah sinar matahari yang menyengat, tampilan layar tetap terlihat jelas.

Mode Olahraga Ala Profesional

Untuk korang yang fitness junkie atau gym goer, OPPO Watch ni memang must-have.

Selain sokongan Google Fit, OPPO Watch membawa pelbagai mode olahraga. Korang boleh pilih sukan apa yang korang nak buat, daripada berlari, berjalan kaki, berkayuh sampailah berenang.  Ada 5 mod workout professional yang korang boleh pilih, and paling syok, ada pilihan senaman 5 minit untuk korang yang lebih gemarkan senaman-senaman ringan. Pendek kata, OPPO Watch ni memang kerja dia nak memastikan dan monitor tahap kesihatan korang.

Empat profesional sensor dan 50M water-resistant

Dengan rangkaian empat sensor kelas profesional yang ada pada OPPO Watch ni, ia boleh memantau degupan jantung selama 24 jam dan trace kiraan pergerakan tepat terhadap setiap latihan olahraga yang korang buat. Untuk yang kaki berenang, OPPO Watch ni boleh dibawa sehingga 50M tahap kedalaman.

Selain tu, OPPO Watch ni juga membantu memantau pola tidur si pemakai. So, bangun-bangun tidur boleh check berapa banyak kali korang terjaga, atau berapa jam dah korang tidur.

Jap, apa beza OPPO Watch versi 46mm dan 41mm?

Nah ni aku list down untuk korang refer. So korang boleh la pilih yang mana satu menjadi idaman kalbu.


So.. amacam? Aku berjaya racun korang tak? Tapi belum habis lagi! OPPO turut melancarkan variasi warna terbaru bagi peranti hebat mereka, OPPO FindX2 Pro dengan warna Green Vegan Leather Edition

OPPO FindX2 Pro kali ini dihasilkan dengan warna hijau ala-ala ‘pistachio’ yang direka untuk melambangkan tranquility dan empowerment yang mampu memberikan ketenangan dan kebolehan untuk menangani setiap situasi dan cabaran hidup.

OPPO FindX2 Pro seperti yang korang dah confirm tahu, dilengkapi dengan kualiti display paling mantap setakat ni dengan 120Hz refresh rate, skrin QHD + AMOLED dengan paparan warna 10-bit yang mengandungi 1,000,000,000 (1 bilion) warna. Kameranya pula direka dengan sistem 3k Ultra Vision dan 60x Zoom Digital untuk memberikan kualiti gambar yang power.

Dengan kehebatan Qualcomm Snapdragon 865 Mobile Platform dan Qualcomm Snapdragon X55 5G Modem-RF System, digabungkan pula dengan 65W SuperVOOC 2.0 flash charge yang mampu memberikan kuasa bateri 60% dalam masa 15 minit sahaja, kami yakin OPPO FindX2 Pro ni memang superb.

Kalau korang jenis suka travel, jangan tak tau. OPPO FindX2 Pro ni dilengkapi dengan teknologi IP68 Waterproof Takde masalah lah kalau korang nak bawa menyelam kan.

Macam mana nak order OPPO Watch dan FindX2 Pro Green Vegan Leather Edition ni?

Korang boleh pre-order sekarang sehingga 2 Oktober 2020. OPPO Watch 46mm dijual dengan harga RM1,299 dan OPPO Watch 41mm pula dengan harga RM899, dan setiap pembelian pre-order, korang akan dapat 2 tali jam yang bernilai RM199 secara percuma.

OPPO Watch 46mm : https://bit.ly/33UIxjx

OPPO Watch 41mm: https://bit.ly/33T6E1X

Sepanjang Tarikh pre-order tersebut, kalau korang beli peranti OPPO Reno4 Series atau OPPO FindX2 Series, korang akan dapat diskaun 10% untuk OPPO Watch. Berbaloi weh.

Bukan setakat tu je, OPPO juga ada good news untuk korang dari Lembah Klang! Kalau korang jadi 50 pelanggan pertama yang pre-order OPPO Watch ni, korang berpeluang untuk dapatkan 1 strap eksklusif yang direka special untuk korang oleh artis graffiti terkenal Malaysia, Katun! Kalau terpilih, korang perlu hadir ke OPPO Flagship Store @ The Garden Mall pada hari jualan pertama 3 Oktober 2020 ini dan saksikan sendiri Katun personalize strap eksklusif korang tu. Barulah one of a kind.

Bukan setakat tu je, OPPO juga menawarkan pembelian secara ‘bundle’ untuk OPPO Watch dan OPPO FindX2 Pro Green Vegan Leather Edition. Korang akan dapat memiliki kedua-dua peranti terbaru mereka ini dengan harga hanya RM5,399 (harga asal RM6,097) Dengan pembelian ‘bundle’ ini, korang akan menerima box edisi terhad yang mana di dalamnya ada OPPO Watch 46mm dengan tali tambahan dan peranti eksklusif OPPO FindX2 Pro Green Vegan Leather Edition. Best tak best?

Apa tunggu lagi? Jom dapatkan maklumat lanjut di link berikut:
OPPO Watch & Find X2 Pre-Order: https://bit.ly/3csFPFL
OPPO Brand Store: https://bit.ly/3jcPJOB
OPPO Facebook: https://bit.ly/2RYejq4
OPPO Instagram: https://bit.ly/3i60EZ2

The post Jam Pintar Hebat Dengan Function Seperti Smartphone, OPPO Watch Kini Tiba Di Malaysia appeared first on Siakap Keli.




Post a Comment

0 Comments