“Walau Pipi Saya Bernanah Kenapa Saya Upload Dan Share..”Walau Org Ketawa Tapi Safiey Illias Luah Sebabnya

Usahawan kosmetik sensasi, Safiey Illias menyifatkan kec4man yang diterima adalah ujian dan teguran dari Allah SWT.

Malah pemilik nama lengkap Mohd Safiuddin Illias menerusi satu posting Instagram turut menambah, dia memilih untuk berfikiran positif terhadap apa sahaja yang berlaku.

“Walau pipi saya bernanah sbb infeksi , tpi kenapa saya upload dan share? Kenapa x diam dan sorok? Kalau upload lagi org tahu dan org ketawakan.

“Tq dralicegoh sebab betulkan kening ratu. Tp xde lah smpai RM30k. Ratu ada buat treatment lain juga ya. Jgn salah faham pula. dralicegoh baik harga berpatutan.

“Org mmg suka bila kita ni susah, jatuh, down dan sedih. Mmg prangai org kita cmtu. Sbb ratu pun suka gelakkan org hahaha. So adil lah.

“Bgi ratu ni ujian, so mungkin Allah nk tegur. Sekaligus beri informasi dkt org ramai agar berhati hati dgn service estetik oleh bukan doktor,” tulisnya.

Dia pada masa sama turut bercerita sebab dirinya berkongsi mengenai perkembangan rawatan kosmetik yang dilakukan.
“Kenapa ratu upload? Supaya korang gelakkan dan hentam kaw2.

Ratu anggap ujian tanda Allah syg. Ratu positifkan diri. Ratu jadikan ujian itu sebagai marketing yg Allah bg secara tiba2 tanpa dirancang.

“Benda dh berlaku org ckp, apa kita boleh buat untuk undur. Terima dgn hati terbuka dan ambik hikmahnya. Kalau contoh harini sales kita slow, apa hikmah kita boleh dapat? Mcm2 tau.

“Fikir sendiri. Jgn nampak nak sales berjuta aje tapi kita tak sedar ujian pun didatangkan dgn hikmah.

“Tu la hikmahnya. Tp ramai org bila kene ujian sedih, down dan stress. So relaks je. Ambik hikmah. Tukar terus emosi negatif jadi positif!

“Hujung2 glasskinz.co membantu ratu merawat luka nanah ni dan tak ada parut. So skrg ni ratu pulak nk ketawakan korg yg gelabah beruk haritu kutuk mcm2. POSITIF. POSITIF!

“Kalau x positif , happy , ceria , mcm mana nak menjala rezeki ? Mcm mana nak tarik rezeki ? Sebenarnya bukan saya sorg diuji , korg pun diuji untuk tahan mulut drpd bercakap bukan2. Haha. 1 jari tunding dkt org, 9 jari tambah 10 jari kaki, total 19 jari tunding dkt kita balik.

“Yg baik jadikan tauladan , yg kurang kita sama2 jadikan sempadan . Maaf drpd ratu andai diriku Terluka. Gitu,” tulis Safiey panjang lebar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Luahan hati dari Safie dalam halaman instagramnya,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Safiey sebelum ini mendapat perhatian selepas mendedahkan bahagian pipinya mulai bernanah sejurus mendapatkan rawatan estetik daripada individu tidak bertauliah.

Lalu, tindakan penyanyi lagu Syinta Gila ini yang dikatakan sering berkongsi sisi rawatan kosmetik yang turut menarik perhatian beberapa pendakwah bebas hingga mencetuskan reaksi pelbagai.

Foto: Instagram Safiey Illias

Sumber : mediahiburan

The post “Walau Pipi Saya Bernanah Kenapa Saya Upload Dan Share..”Walau Org Ketawa Tapi Safiey Illias Luah Sebabnya appeared first on News Viral.




Post a Comment

0 Comments