(Video) Abang Ini Kongsi Cara Nak “Repair” Masalah Peti Ais Atas Sejuk Bawah Tak Sejuk

Peti ais bolehlah dianggap sebagai satu keperluan bagi setiap rumah. Macam-macam barang kita simpan dalam peti ais seperti daging, ikan, sayur-sayuran, telur malah ada juga yang menyimpan ubat-ubatan dalam peti ais.

Kalau peti ais mula meragam, memang tak senang duduk tambah-tambah untuk si ibu yang selalu buka tutup peti ais untuk memasak. Mesti gusar macam mana nak simpan makanan nanti.

Antara masalah yang sering melanda peti ais di rumah adalah masalah bahagian bawah tak sejuk, sedangkan pada bahagian atas tiada masalah. Macam mana nak buat?

Sekali lagi kami bawakan perkongsian Tuan Hairul daripada Kedai BaikPulih Mesin Basuh dan Peti Sejuk -JDT macam mana anda sendiri boleh selesaikan masalah ini, tanpa perlu mengeluarkan modal terlalu banyak.

Jom saksikan video tutorial beliau dibawah.

Bawah tak sejukPeti sejuk bawah tak sejuk atas okApa punca jom sy kongsikan.

Posted by Kedai Baikpulih Mesin Basuh dan Peti Sejuk -JDT on Saturday, 15 August 2020

Manakala video tutorial dibawah adalah masalah tidak sejuk bagi peti ais inverter Samsung.

Peti tak sejukPeti sejuk samsung inverter tak sejuk..

Posted by Kedai Baikpulih Mesin Basuh dan Peti Sejuk -JDT on Monday, 17 August 2020

Terima kasih kepada Tuan Hairul yang berkongsi melalui saluran Youtubenya dan semoga perkongsian daripada beliau memberi manfaat kepada anda semua.

Sumber: Kedai Baikpulih Mesin Basuh dan Peti Sejuk -JDT

The post (Video) Abang Ini Kongsi Cara Nak “Repair” Masalah Peti Ais Atas Sejuk Bawah Tak Sejuk appeared first on Siakap Keli.
Post a Comment

0 Comments