“Tolak Tepi Bvruk Dia…” – Nur Sjat Dipuji Gara2 Ini

Usahawan kosmetik, Nur Sajat menghadiahkan sebuah kereta mewah berjenama BMW buat ibunya.

Sjat berkongsi kegembiraan itu menerusi posting terbaharu di akaun Instagramnya hari ini.

Hadiah tersebut diberikan sebagai tanda menghargai peng0rbanan ibu yang membesarkannya.

Menurut Sjat, harta dunia boleh dicari namun kasih ibu tidak boeh diganti.

“Kereta banyak buat apa kan… Jadi Sjat hadiah mak kereta. Sjat nak bagi BMW gold, dia nak yang putih juga. Dia kata senang nak bawa., gold tu besar sangat.

“Tak apa lah mak, asalkan mak gembira… Bagi Sjat, duit boleh cari, mak tak boleh di ganti dengan apa pun cara nya.

“Nakal macam mana pun kita, jah4t mana pun kita, jangan kita lupakan mak ayah kita… Tanpa meraka, siapa lah kita di dunia ini.

“Bahagia lah mak ayah kita sehabis mungkin, waktu ini lah mereka nak merasa duit anak-anaknya.

“Jangan lah kita buang mak ayah kita. Kadang-kadang Sjat sedih tengok ada anak-anak sanggup hantar mak ayah ke rumah orang tua disebabkan sibuk dengan urusan harian. Mana yang berkemampuan bolehlah buat mak ayah bahagia,” coretnya.

Tambah Sjat lagi doa ibu bapa adalah sa;ah satu punca rezeki yang diperolehi oleh anak-anak.

“Kadang-kadang mak ayah ini mereka bukan nak kebendaan dari anak-anak, cukuplah bertanya khabar dan memberi perhatian kepada mareka.

“Jangan sampai kita tak ingat mak ayah kat kampung. Jangan waktu mereka tak ada, baru nak menyesal kemudian hari…

“Rahsia untuk mereka berjaya adalah doa mak ayah. Berkat doa mereka boleh kita berjaya walaupun dugaan datang tanpa di duga

“Hargai mak ayah, sayangilah mak ayah kerana merekalah syurga kita. Amin,” titipnya.

Dalam pada itu menerusi ruangan komen rata-rata pengikutmya memuji kebaikan Sjat terhadap orang tuanya.

“Tolak tepi buruk dia kejap. Tengok layanan dia pada mak dia. Masya-Allah kagum. Semoga bahagia milik anak yang baik-baik kedua orang tuanya. Amin,” komen aschanis

“Bab ni saya setuju, redha emak bawa ke syurga,” tulis norhaslizaibrahi.

Terdahulu, Sjat dikenali sebagai usahawan yang sering mencetuskan kontro0versi antaranya terl4mpau terbuka berkongsi cara hidupnya dengan mengenakan pakaian menjolok mata mengundang rasa kurang senang ramai pihak.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : gempak

The post “Tolak Tepi Bvruk Dia…” – Nur Sjat Dipuji Gara2 Ini appeared first on News Viral.




Post a Comment

0 Comments