Bayar RM1 Dan Main Game Boleh Dapat Siri OPPO Reno4, Jom Tengok Telco Mana Offer Pelan Best Dan Macam Mana Nak Menang

Kemunculan siri OPPO Reno; OPPO Reno4 dan OPPO Reno4 Pro ini sekali lagi menggegarkan industri teknologi. Berbeza dengan siri yang lain, siri OPPO Reno4 menawarakan teknologi menarik yang mencabar kreativiti si pengguna.

Siri ini ‘dilabel’ peranti kelas pertengahan kerana ia dihadirkan dengan reka bentuk premium serta spesifikasi yang menyerlahkan ciri-ciri fotografi dan juga videografi.  Siri OPPO Reno4 ini menawarkan mod AI Color Potrait yang boleh mengekalkan subjek dengan warna asal, sementara latar belakang akan menjadi warna hitam dan putih bersama kesan kabur.

Miliki OPPO Reno4 Pro serendah RM1. WHATTT? RM1?

Betul. Menariknya kali ini, sesiapa sahaja mampu memiliki peranti hebat ini dengan harga yang tak masuk akal hanya dengan tiga (3) cara dan pilihan.

  1. Dapatkan Oppo Reno4 Pro dengan hanya RM1 jika sign-up dengan Maxis.

Pengguna Maxis, ini peluang anda untuk rebut OPPO Reno4 Pro serendah RM1 dengan pelan Hero Bundle Maxis 188 Postpaid. Tanpa faedah dan 0 credit card dengan Maxis Zerolution, pengguna Maxis dan O-fans boleh grab Oppo Reno4 Pro ni sekelip mata je.

Nak beli kat mana? Korang boleh klik je link ni untuk beli online. Mesra, mudah dan cepat. https://store.maxis.com.my/productdetails/category/mobiles/oppo/reno4-pro?skuid=100010008001

  1. Miliki OPPO Reno4 Pro serendah RM39 sebulan dengan pelan Celcom Easy.

Dengan pelan ni, Celcom users beruntung sebab ia antara pelan telco terendah. RM39 je sebulan siap dapat phone baru lagi.

Nak beli kat mana? Korang boleh klik je link ni untuk beli online. Mesra, mudah dan cepat.

https://shop.celcom.com.my/device-detail/oppo-reno4-pro

  1. Siri OPPO Reno4 dengan pakej terbaik Digi.

Pengguna Digi boleh dapatkan siri OPPO Reno4 tanpa faedah dengan pakej Phone Freedom 365 serendah RM138 sebulan (Digi postpaid90 + RM48) dan Reno4 Pro dengan Digi postpaid120 + RM48.

Nak beli kat mana? Korang boleh klik je link ni untuk beli online. Mesra, mudah dan cepat.

https://www.digi.com.my/shop/phones/phonefreedom365/others#smartphones

Ciri-ciri terbaik OPPO Reno4 Pro

Cun melecun Neelofa. Lagi cun bila guna OPPO Reno4 Pro AI Color Portrait ni.

OPPO Reno4 Pro didatangkan dengan teknologi AI Color Portrait yang berfungsi untuk kedua-dua gambar dan video yang membolehkan gambar atau subjek portrait tu dikekalkan dengan warna asal dan ‘background’ gambar dengan filter black and white. Filter ini secara tak langsung memberi kesan pencahayaan lebih kepada subjek yang ingin ditonjolkan.

Contoh macam gambar Elizabeth Tan dekat bawah ni. Nampak bercahaya dia dalam gambar tu bila guna fungsi ni.

Night Flare Portrait

Selain itu, antara ciri baharu lain yang disertakan pada peranti ini termasuk mod Night Flare.  Night Flare ni akan bagi gambar atau hasil pemotretan anda sangat cantik walaupun pada waktu malam.  Ditambah pula dengan latar belakang bokeh yang ditetapkan secara automatik. Kesimpulannya, tak payah guna kamera mahal-mahal, OPPO Reno4 Pro punya kamera dan cun sangat.

Tengok Ayda Jebat pose kat bawah ni. Malam-malam pun gambar clear dengan Night Flare Portrait. Tak payah nak extra lighting dah.

960fps AI Slow-motion

Satu perkara yang menonjol pada siri OPPO Reno4 Pro adalah ciri dan teknologi kamera yang turut didatangkan dengan mod gerak perlahan Slow-Mo sehingga 960fps.  Fungsi ini membolehkan objek yang bergerak laju dikesan dengan pengesanan algorithma yang bagus. Melalui rakaman interpolasi algorithma tu, video slow-mo yang berkelajuan 240fps@720P akan ditukar kepada 960fps@720P.

Kamera depan OPPO Reno4 Pro ni juga menyokong sehingga pergerakan sehingga 240fps@720P.

Ultra Steady Video 3.0

Paling best, nak ambil video pun tak bergerak, ibarat macam pakai stabilizer.  Fungsi ‘Rear Ultra Steady Video’ dekat OPPO Reno4 Pro ni akan membuatkan video anda lebih jelas dan gambar lebih stabil. Maksudnya, kalau sebelum ni ambil video gambar gegar-gegar, dengan Ultra Steady Video 3.0 ni, pergerakan video tu akan sangat smooth walaupun tengah berjalan. So, nak buat TikTok melompat ke berlari ke, dengan Ultra Steady Video 3.0 OPPO Reno4 Pro ni takde hal.

Fungsi paling power dan menjadi kegemaran adalah keupayaan kapasiti bateri yang mampu mengecas penuh dan cepat dalam masa hanya 36 MINIT SAHAJA. Kiranya, dah penat-penat buat video slow-mo tadi, nak caj phone tak perlu nak tunggu sampai sejam. Lebih kurang setengah jam je, phone dah full dan boleh sambung buat kerja balik.

Main Game dan Menang OPPO Reno4 dan OPPO Enco W31

Durasi aktiviti: 8 Ogos – 3 September 2020

Tempat:

OPPO Flagship Store at The Gardens Mall, Kuala Lumpur (Game 1 and Game 2)

OPPO Sales & Service Centre at The Mall, Mid Valley Southkey, Johor (Game 1 sahaja)

Basicallly, ada dua (2) games yang anda boleh participate untuk berpeluang menang OPPO Reno4 dan OPPO Enco W31.

GAME 1

Game ni anda boleh join di OPPO Concept Store to OPPO Flagship Store di The Gardens Mall, Kuala Lumpur dan OPPO Concept Store to OPPO Sales & Service Centre di The Mall, Mid Valley Southkey, Johor dan hadiah lumayan seperti 3x OPPO Reno4, 6x OPPO Enco W31 untuk dimenangi.

Cara nak main senang je.

1.Kunjungi experience zone di OPPO Flagship Store at The Gardens Mall, Kuala Lumpur dan OPPO Concept Store to OPPO Sales & Service Centre at The Mall, Mid Valley Southkey, Johor

2.Ambil gambar atau video kreatif anda menggunakan mana-mana fungsi Reno4 Pro.

Contoh fungsi: AI portrait color retention, monochrome video, high-frame intelligent slow motion

3.Muat naik gambar atau video anda di Instagram dan hashtag wajib #OPPOReno4ProExperienceDistrict berserta hashtag tambahan seperti dibawah mengikut fungsi kamera yang digunakan.

#AIColorPortrait

#MonochromeVideo

#960fpsAISlowMoVideo

Nama pemenang akan diumumkan di Facebook OPPO Malaysia, jadi anda kena stay update dengan pengumuman yang dibuat dari masa ke semasa.

GAME 2

Anda boleh join main game ular ni di OPPO Flagship Store at The Gardens Mall, Kuala Lumpur. Hadiah untuk game ni adalah 3x OPPO Enco W31. Pemenang akan diumumkan pada hujung Ogos 2020 nanti.

Cara nak main ‘SuperVOOC Hungry Snake’

1.Main SuperVOOC Hungry Snake di booth yang terlibat

2.Daftar maklumat anda dan skor diakhir permainan

So, weekend ni kalau takde plan nak ke mana-mana, apa kata pergi OPPO Flagship Store at The Gardens Mall, Kuala Lumpur dan OPPO Sales & Service Centre at The Mall, Mid Valley Southkey Johor untuk main games. Mana tahu ada luck boleh menang OPPO Reno4. Ajak family atau kawan-kawan sekali.

Untuk yang nak tahu perbezaan antara Reno4 Pro dengan Reno4, anda boleh rujuk diagram dibawah. Senang nak faham kan?

Untuk maklumat lanjut mengenai produk daripada OPPO, anda boleh terus layari laman web serta laman media social rasmi dan online store dibawah.

OPPO Official Website: www.oppo.com/my/

OPPO Official Facebook Page: https://www.facebook.com/malaysiaoppo/

OPPO Official Online Store: https://www.oppo.com.my/page/online-store

OPPO Official Lazada Store: https://bit.ly/39j3BAQ

OPPO Official Shopee Store: https://bit.ly/33KYqbT

The post Bayar RM1 Dan Main Game Boleh Dapat Siri OPPO Reno4, Jom Tengok Telco Mana Offer Pelan Best Dan Macam Mana Nak Menang appeared first on Siakap Keli.
Post a Comment

0 Comments