Ustaz Zulkarnain – Rupanya Ini sebab mengapa selebriti Jepun BvN0H diri

Baru saja kita dikejutkan dengan kehilangan aktor Jepun terkenal Haruma Miura yang menggantung dirinya di
kediamannya.

Sebenarnya bukan di Jepun sahaja, di Korea dan seluruh dunia, Selalu kedengaran warga warga yang popular sebegini membun0h diri.. Mengapa terjadi begini.

Bismillah, bukan sajaha Jepun dikejutkan dengan actor popular Haruma Miura (30 thn) yang membun0h diri dengan menggantung diri di dalam rumah namun bulan lepas, seorang actors juga membun0h diri . Ms Hana Kimura (23 thn)

Kebanyakan warga yang popular ini, mereka berjaya kerana sokongan peminat mereka. (Biasanya lagu ataupun drama tv mahupun wayang) Apabila menjadi popular, pendapatan pun bertambah. Oleh itu mereka perlu menjaga image sebaik mungkin di depan orang ramai.

Kedua-dua mereka tersal4h cakap dan kemudian media sosial terlalu mudah memanjangkan kisah tersebut….

Mereka dikr1tik oleh peminat. Jika mereka dikrit1k secara berterusan, ada antara mereka tidak mampu bertahan dengan keadaan ini.

Mereka amat bergantung pada peminat untuk popular. Dan jika mereka kehilangan peminat, mereka akan mengambil langkah untuk membun0h diri.

Ya, Inilah yang terjadi apabila manusia bergantung pada manusia, bukan bergantung kepada Allah, Manusia lebih t4kutkan manusia daripada Allah. Manusia pusatkan hidup kepada manusia bukan kepada Allah.

Oleh itu, mari kita sama sama bersihkan niat, Lakukan sesuatu kerana Allah, bergantung hanya pada Allah, T4kutkan hanya pada Allah, pusatkan hidup pada Allah.

Dengan kata lain, kita menjadi hamba Allah yang sebenar.Apabila kita menjadi hamba Allah, barulah kita akan kecapi kebebasan atau Freedom yang sebenar.

Allah menyeru kita hidup berkonsepkan “Allahuakabar” supaya kita hidup bahagia dunia dan akhirat.

Sumber : Zulkarnain Hasan Basri via sepitbiru

The post Ustaz Zulkarnain – Rupanya Ini sebab mengapa selebriti Jepun BvN0H diri appeared first on News Viral.
Post a Comment

0 Comments