Kawal Guna “Smartphone”, 9 Aksesori Mudahkan Kerja Di Rumah Setiap Orang Kena Ada

Di era digital kini, segalanya sudah serba-serbi mudah di hujung jari.

Tambahan pula, pengaplikasian teknologi Artificial Intelligence (Ai) dilihat menambahkan lagi ‘rencah’ norma kehidupan masyarakat kini.

Pada hari ini, telefon pintar yang kita pegang setiap hari bukan sahaja hanya mampu berfungsi sebagai alat komunikasi, malah ia boleh ‘pergi’ lebih jauh lagi.

Bayangkan, anda menjalani kehidupan seharian dengan menggunakan beberapa peralatan rumah seperti lampu tidur, penyedut vakum, jam loceng dan sebagainya, tetapi semua alat itu dikawal hanya dari hujung jari anda sendiri.

Ini adalah realiti seperti yang dikongsikan seorang individu bernama Nur Afifah di laman Twitter, di mana beliau banyak menggunakan peralatan rumah yang canggih, mampu dikawal melalui aplikasi dari telefon pintar sahaja.

Mari ikuti bebenang di bawah ini.

Senarai barang-barang yang dibeli

1. Robot Vacuum

The first product I bought and terus jatuh cinta. The robot vacuum!

I love this vacuum so much, it picks up dirt/hair. Boleh naik atas carpet so yes a very worthy investment! Be sure to download the Mi Home App.

Boleh beli dekat sini.

Gambar: Nur Afifah
Gambar: Nur Afifah

2. LED desk lamp

Also boleh control dekat Mi Home App. The design is minimal, sleek and paling penting boleh jimat ruang. Can adjust brightness , color either warm or white. Ready stock and cepat sampai.

Beli disini.
Gambar: Nur Afifah
Gambar: Nur Afifah
Gambar: Nur Afifah

3. The dust mites vacuum

Yang ni takde logo Xiaomi tapi dia eco chain dengan Deerma. Worthy investment! Sedut segala microdust dekat katil/sofa/carpet . If you ingat dah bersih, think again sebab i terkejut tengok banyak gila habuk.

Beli dekat sini.
Gambar: Nur Afifah
Gambar: Nur Afifah

4. Smart alarm clock

This smart alarm clock! This one pun one of Xiaomi eco chain brand. Can connect to Mi Home. I need a clock dekat my workspace but at the same time nak check humidity (great for indoor plants).

The design pun very minimal terus purchase.

Link di sini.

Gambar: Nur Afifah
Gambar: Nur Afifah
Gambar: Nur Afifah

5. Non-contact thermometer

Yang ni i rasa wajib ada dekat semua household. Non contact thermometer!

Again with the same sleek design and nak guna pun senang.

Link di sini.

Gambar: Nur Afifah
Gambar: Nur Afifah

6. Humidifier

Yang ni under Deerma, so far so good! Boleh letak aroma oil dekat designated tempat dia.

  • 5 Liter Capacity
  • Induction LED Display
  • 12-Hour Timer
  • 3-Tier Mist Controller
  • Low Noise Enhancement Ready stock and cepat sampai

Link beli di sini.

Gambar: Nur Afifah
Gambar: Nur Afifah

7. Xiaomi foldable tripod stick with Bluetooth remote

Compact and cute!

Link di sini.

Gambar: Nur Afifah
Gambar: Nur Afifah
Gambar: Nur Afifah

Kalau takde orang nak tangkap gambar, guna lah tripod ni.

This picture was taken using the tripod along with Bluetooth remote!

Gambar: Nur Afifah

8. Xiaomi Smart Body Composition Scale

 Yang ni baru sampai tadi.

Suka sangat this seller sebab cepat gila dia hantar. Order semalam hari ni sampai
Boleh purchase sini.
Gambar: Nur Afifah
Gambar: Nur Afifah
Gambar: Nur Afifah
Gambar: Nur Afifah

This scale boleh connect to your Mi Fit App and boleh add 13 body data.

According to this boleh check BMI, muscles mass, bone mass etc.

It’s not the most accurate. Still, nice way to gauge your body composition.

Gambar: Nur Afifah
Gambar: Nur Afifah

9. Xiaomi Pinlo Juicer Bottle

Another eco chain brand, Xiaomi Pinlo!

I use this every day you guys. I buat my juice, smoothies semua guna ni.

Portable , waterproof and senang nak cuci! Worth it sangat!!!

I dah share 3 kali links, semua sold out. This one still available.

This one still available. Beli disini.

Gambar: Nur Afifah
Gambar: Nur Afifah

Sumber: Nur Afifah

The post Kawal Guna “Smartphone”, 9 Aksesori Mudahkan Kerja Di Rumah Setiap Orang Kena Ada appeared first on Siakap Keli.




Post a Comment

0 Comments