Betul Ke ‘Kekasih Baru’ Tolong Naikkan ‘Sales’ Hanis Zalikha? Ini Bukti Ramai Nak Tahu

Hanis Zalikha telah dipilih sebagai “The Finder” bakal mengekspresikan pengalaman bersama ‘kekasih’ barunya.

Siapa ‘kekasih’ tu?

Seperti mana yang kita tahu, OPPO Find X2 Series 5G telah dilancarkan pada 10 Mac 2020 lalu. Oleh itu, Hanis Zalikha dan lima lagi usahawan tempatan telah memilih untuk mencuba teknologi baru pada OPPO Find X2.

Hanis mengakui OPPO Find X2 Series 5G telah mengubah kehidupannya terutama dalam menghasilkan lebih banyak idea bagi produk keluarannya.

Melalui Skrin Ultra Penglihatan dengan kadar segar 120Hz, resolusi 3k dan paparan warna skrin hingga 10-bit, Hanis kini melihat jauh dari imaginasinya sebelum ini.

Beliau juga belajar untuk lebih prihatin dengan keadaan sekeliling dan lebih aktif melihat sesuatu daripada sistem kamera OPPO Find X2 Pro 5G Ultra Vision kerana kualiti sangat penting untuk Hanis mencapai kecemerlangannya.

Bukan hanya membantu dalam peniagaan, pekerjaan dan akaun media sosial Hanis, malah OPPO Find X2 Pro 5G juga membawanya untuk menjelajah dunia teknologi yang menarik ini.

Inilah yang dikatakan ‘pencarian’ Hanis Zalikha selama ini…

Kini giliran 5 Pengusaha Tempatan Terkenal untuk menerokai kehebatan OPPO Find X2…

1. Adrian Teh (Direktor filem terkenal Paskal Dan Wira)

Menggunakan OPPO Find X2 Series 5G untuk merakam video komersial Hanis Zalikha untuk telefon ini membantunya menyedari hal itu. Telefon ini mempunyai ciri sistem kamera profesional yang mengagumkan. Kestabilan pada kamera membantu mengambil gambar  atau video yang lebih jelas walaupun dalam keadaan bergerak. 

Mod Ultra Steady pula membantunya menggunakan sudut maksimum untuk pandangan yang sempurna semasa mengambil gambar. Paparan warna sebenar OPPO Find X2 Pro 5G memberikan warna masa nyata, paparan resolusi 3k dan membantu meningkatkan pengalaman untuk bermain dengan lebih banyak warna. 

OPPO Find X2 Pro juga mempunyai kemampuan untuk mengambil gambar lebih jelas di bawah cahaya rendah.

2. Dato (Dr) Calvin Khiu (Pengerusi Usahawan Muda Yang Berjaya)

Sepanjang wabak pandemik ini, video-video pendek sering menjadi tumpuan ramai termasuklah Dato Calvin yang berpendapat bahawa penjenamaan peribadi, korporat dan produk sangat penting. 

Jadi dia memutuskan untuk memanfaatkan masa yang ada untuk merekod video produknya dan menekankan pada kualiti gambar dalam video pendek tersebut dengan menggunakan OPPO Find X2. 

Paling menarik, peranti ini turut mempunyai sistem ketahanan bateri yang sangat tinggi iaitu boleh bertahan dari pagi hingga malam juga.

3. Anabelle Co-Martinent (Founder of La Juiceria and Super Saigon)

Mengagumi Skrin Penglihatan Ultra OPPO Find X2 Pro 5G, Anabelle berpuas hati dengan Paparan Warna yang sebenar sehingga membuatkan setiap gambar kelihatan lebih cantik. 

Memiliki tabiat pemakanan yang sihat adalah kepercayaannya, itulah sebabnya dia menghasilkan jus sejuk dengan melancarkan La Juiceria dan salah satu cara untuk melakukannya adalah dengan terus berkongsi foto dan video pada semua pengikut di media sosial tanpa ragu-ragu.

Beliau juga telah menghabiskan masa untuk beri tumpuan dalam perniagaan dan tidak perlu bimbang tentang hayat bateri telefon dengan hanya kurang dari satu jam pengecasan.

4. Elyn Pow (Founder of Rawsome)

“Saya benar-benar menikmati paparan warna sebenar pada OPPO Find X2 Pro, ia sangat cantik dan juga OPPO Relax, yang sangat membantu setiap kali saya melakukan senaman harian seperti yoga dan ciri selfie automatik setiap kali melakukan yoga.”

5. Faeez Fadhillah (CEO dan Co-founder of Tripfez)

Beliau sangat berpuas hati dengan prossesor yang seakan mempunyai ‘kuasa’ dalam OPPO Find X2 Pro 5G. Bukan itu saja, kamera yang sangat hebat pada peranti ini menghasilkan foto dan grafik untuk video yang sangat bagus.  Tidak ketinggalan juga, pengecasan SuperVOOC banyak membantunya ketika travels dan memerlukan sesuatu semasa dalam perjalanan.

Beliau juga sangat ‘jatuh hati’ dengan kesingkatan masa untuk mengecas OPPO Find X2 Pro 5G ini membuatkan dirinya tidak perlu tunggu lama. 

Mari lihat ciri hebat OPPO Find X2 Pro 5G.

  • Skrin

OPPO Find X2 Series 5G mempunyai 6.7 inchi skrin, QHD+ resolution (3168 x 1440) daripada 513 ppi yang mmeberikan paparan kandungan yang lebih jelas dan lebih baik.

Paparan warna 10-bit warna memberikan ketepatan warna yang sangat baik dan ketepatan pemulihan warna.

  • First 120Hz Flagship Screen

OPPO Find X2 Series 5G meruapakan peranti terunggul yang pertama dengan kadar penyegaran ultra tinggi 120Hz, membawa pengalaman permainan yang lebih tangkas dengan pengalaman visual dan operasi yang lancar untuk pengguna

  • Kamera

Mempunyai kehebatan kamera 48 MP kamera triple. OPPO Find X2 Series 5G mempunyai kamera utama Sony IMX689 48MP bersama lensa sudut ultra lebar 48MP Sony IMX586 dan lensa telefoto 18MP.

  • Fotografi

Zoom hibrid 10x generasi kedua dapat mencapai zoom digital 60x, yang membolehkan pengguna close up untuk menangkap gambar yang jelas dan lancar dari jarak jauh.

  • Ultra Night Mode 3.0

OPPO Find X2 Series 5G menggabungkan Ultra Night Mode 3.0, menjamin momen yang sempurna untuk gambar dalam setiap keadaan walau pada waktu malam.

  • Bateri

Besar dan lebih baik dengan SuperVOOC 2.0. Malah, pengecas yang sangat super iaitu 65W SuperVOOC 2.0, adalah penyelesaian pengecasan terpantas dan paling selamat.

Ia mampu mengecas bateri sehingga 60% dalam masa 15 minit pengisian. Hebat bukan?

  • Reka bentuk

Reka bentuk yang kemas dan minimalis menampakkan peranti ini lebih elegan. 

Korang boleh lihat berbezaan dua peranti ini.

Tunggu apa lagi, untuk maklumat lanjut tentang peranti yang menjadi kesukaan usahawan hebat, layari OPPO.com

The post Betul Ke ‘Kekasih Baru’ Tolong Naikkan ‘Sales’ Hanis Zalikha? Ini Bukti Ramai Nak Tahu appeared first on Siakap Keli.
Post a Comment

0 Comments