Seorang Ibu S4man Sekolah RM2 Juta Kerana Anaknya Dibvli Hingga Tr4uma Mel4mpau

Oleh kerana seorang pelajar perempuan telah dibvli sehingga memberi kesan trauma dan terterkan, ibunya telah menuntut tindakan undang-undang.

Memetik laporan The Star, sebuah sekolah kerajaan di Temerloh, Pahang telah dis4man lebih dari RM2 juta daripada keluarga m4ngsa bagi mendapatkan keadilan.

Anak perlu jumpa pakar setiap bulan

Dia mesti berjumpa dengan pakar psikiatri dan psikologi di sebuah hospital kerajaan setiap bulan untuk diberi ubat bagi membantu mengatasi masalah emosinya.

Menurut ibu mangsa, Zaiton Yusoff, anak perempuannya yang berusia 16 tahun itu perlu berjumpa dengan pakar psikiatri dan psikologi setiap bulan bagi membantu masalah emosinya.

Anaknya dahulu seorang yang bersemangat untuk ke sekolah sebelum dia dibuli dan diser4ng rakan sekelasnya pada Julai tahun lalu.
Mencari keadilan

Selepas kejadian itu, keluarga saya berpindah ke Selangor untuk meninggalkan kenangan buruk tersebut.

Tambahnya lagi, dia sekeluarga telah berpindah ke Selangor selepas kejadian akibat tidak boleh menerima tr4gedi yang berlaku.

Anaknya mengalami keceder4an pada tulang rusuk, mata, kaki, lengan dan leher serta mengalami tr4uma yang sangat agresif.

Bukan sahaja ingin mencari keadilan tetapi ingin membuka mata rakyat apa yang bakal terjadi pada mangsa bvli pada masa akan datang.

Dia menuntut ganti rugi am sebanyak RM1.5 juta, ganti rugi teladan RM300,000, ganti rugi tambahan RM300,000, kos undang-undang dan kos lain yang sesuai dan diperlukan oleh mahkamah.

Dit4mpar dan dadanya dir4mas

Kejadian berlaku pada 11 Julai 2019, pembuli dikatakan telah mengusik dan mengganggu m4ngsa ketika berada di dalam kawasan sekolah.

Selepas berada di dalam kelas, dia telah melemparkan ‘bola kertas’ dan sebatang pen ke arah m4ngsa semasa kelas sejarah.

Tamat sesi pelajaran kelas sejarah, dia telah men4mpar m4ngsa menggunakan tangan yang telah dilumur dengan dakwat pen.

Dia juga dikatakan telah mencubit muka m4ngsa serta menarik tudungnya. Selain itu, dia turut didakwa menolak dada, perut dan kaki m4ngsa serta meram4s p4yu d4ranya.

Sumber : star

The post Seorang Ibu S4man Sekolah RM2 Juta Kerana Anaknya Dibvli Hingga Tr4uma Mel4mpau appeared first on News Viral.
Post a Comment

0 Comments