Sebab tak nak makan, kanak2 R0hingya ini dipvkul hingga menghembuskan nafas terakhir

Pagi semalam,  m4yat seorang kanak-kanak berusia kira-kira 6 tahun telah ditemui di bahu jalan di Jalan Memanda 3, Ampang, kira-kira jam 9 pagi. Kanak-kanak tersebut merupakan warganegara asing dan dipercayai dibvnh sebelum m5yatnya ditemui.

M4yat kanak2 di bahu jalan

Menerusi Berita Harian, hasil siasatan mendapati kanak-kanak tersebut merupakan pemegang kad Pesuruhjaya Tinggi Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu Bagi Pelarian (UNHCR).

Dipukul dengan objek keras

Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Asisten Komisioner Noor Azmi Yusoff memberitahu bahawa hasil bedah siasat mendapati kanak-kanak tersebut dipercayai dibvnh dengan dipkul menggunakan objek keras atau tumpul sebelum m4yatnya dibuang.

“Hasil pemeriksaan mendapati ada kesan lebam di beberapa bahagian tubuh m4ngsa, termasuk pada lengan dan badan.”

 

Dipkul di dalam hotel sebab enggan makan

Menerusi perkongsian daripada Twitter seorang pengamal media dikenali sebagai Mohd Redzuan Abdul Manap, kanak-kanak tersebut dikatakan dipkul kerana enggan makan oleh bapa t1rinya di tempat lain sebelum m4yatnya dicampak disitu.

Dalam perkongsian tersebut juga, seorang pengguna media sosial telah memuat naik satu video yang did4kwa merupakan m4ngsa.

Inilah m4ngsa yang dibnuh. Adik, semoga syurga tempatmu. Sungguh petah n bijak bercakap. Allah temukan kita untuk kakak ingat pada adik 😭😭

Setakat ini, pihak berkuasa telah pun menahan beberapa orang suspek berusia 17 hingga 63 tahun dan kesemuanya merupakan pemegang kad UNHCR.

“Ya Allah tempatkanlah adik ini di syurga Mu Ya Allah”

kredit Ohmymedia

Sumber : Mohd Redzuan Berita harian
Post a Comment

0 Comments