Makeover Rumah Ibu Mentua Yang Rosak Angkara Penyewa, Hasilnya Tuan Rumah Sendiri Pun Tak Sangka

 

Perkongsan dari Yanie Shafiin ini memang jadi inspirasi untuk mereka yang memiliki rumah kayu atau papan untuk membuat renovasi. Sebab hasilnya macam deko rumah kondo.

Dari rumah papan ibu mentua yang rosak teruk angkara penyewa, Yanie mengambil masa hampir dua tahun untuk memperbaiki dan juga mendeko kediaman yang terletak di Cheras, Kuala Lumpur ini.

Katanya ubah suai kediaman ini tercetus bila ibu mentua menyuarakan keinginan untuk melihat rumah lamanya. Dari situ mereka terkejut bila mendapati kediaman tersebut dalam keadaan yang cukup teruk.

Habis rumah!

Rasa sayang jika dibiarkan maka bermula hujung tahun 2017 dia bersama suami memperbaiki kediaman tersebut sedikit demi sedikit. Barang dibeli sendiri, cuma upah tukang rumah untuk menyelesaikannya.

Sehingga sekarang masih ada lagi bahagian yang perlu dibaiki. Namun begitu usaha sedikit demi sedikit ini nyata membuahkan hasil. Malah dia sendiri seperti tidak mempercayainya.

Hasilnya…

Ketika ini kata Yani dia dalam usaha menyiapkan bahagian luar rumah pula. Kita nantikan hasilnya.

Dulu

Sekarang

Sumber: Yanie Shafiin

The post Makeover Rumah Ibu Mentua Yang Rosak Angkara Penyewa, Hasilnya Tuan Rumah Sendiri Pun Tak Sangka appeared first on Vanilla Kismis.
Post a Comment

0 Comments