Gadis Ini Bangga Dapat Kebenaran Rentas Negeri, Mengaku Pakai ‘Kabel’ Dan Ayat Manis Nak Balik Kampung

Tular di media sosial hari ini, perkongsian mengenai seorang gadis yang didakwa mendapat kebenaran pulang merentas negeri untuk pulang ke kampung menyambut hari raya.

Gadis tersebut mend4kwa bahawa dia mendapat kebenaran pulang ke kampung  kerana mempunyai ‘kabel’ yang kuat dan sempat memberi ‘pesanan’ kepada orang ramai supaya tidak merasa iri hati.

Malah, dia turut memberitahu akan pulang semula ke Kuala Lumpur selepas hari raya utuk melakukan ‘openhouse’ pada 2 Jun nanti.
Dah ada surat .. dari Dungun.. so kena buat pengesahan je kat sini.. jangan duk berdengki lah kita memang boleh balik.. haha kabel kita kemas keming.

”So yang tak boleh balik kau diam.. stay at home.. jangan duk iri hati kat sis.. suruh sis beraya dengan you all di kota raya.. 2/6 kita openhouse kat KL okay..” tulis gadis berkenaan.

Tolong jangan bagi dia balik sini

”Kabel kita kemas keming”

”Jalan mudah dengan kata-kata yang manis”

Perkongsian tersebut lantas menimbulkan rasa ketidakpuasan hati netizen. Rata-ratnya meminta supaya tindakan segera dilakukan oleh pihak berwajib agar gadis tersebut tidak terlepas dari hukuman.

Pastikan dia tak terlepas

Nak beraya lain daerah pun takut, inikan pula nak merentas negeri

Saja nak buat orang dengki, sekarang dah mendapat

Apa Pendapat Anda Dah Baca, Jangan Lupa Komen Yang baik baik je. Terima Kasih.

Foto gambar hiasan sahaja

Sumber : siakapkeli




Post a Comment

0 Comments