SENIMAN Buat Laporan Polis Terhadap Seorang Artis Yang Didakwa Jadi Punca Perbalahan Artis Dan Netizen

Tular sebuah video yang mendakwa ada berbaur hasutan menyebabkan kecaman daripada ramai pihak terhadap Industri Seni Malaysia. Berikutan hal itu, Persatuan Seniman Malaysia (Seniman) telah bertindak membuat laporan polis melalui wakil terhadap seorang artis yang membuat video tersebut.

Melalui satu kiriman daripada Facebook Seniman, pihak mereka mengatakan bahawa artis berkenaan menyelar serta menghina penggiat seni bagi mendapatkan paid review melalui media sosialnya. Hal ini menyebabkan ramai di antara penggiat seni terasa hati dengan video yang tular terbabit.

Pihak SENIMAN telah membuat laporan polis melalui wakilnya terhadap seorang artis yang membuat video hasutan dan kecaman terhadap industri seni malaysia.

Melalui video berkenaan artis tersebut menyelar serta menghina penggiat seni bagi mendapatkan paid review melalui media sosialnya dan ini membuatkan ramai penggiat seni terutamanya artis terguris dengan kenyataan dari video itu.

Segala usaha baik penggiat seni untuk membantu penggiat seni yang lain dalam Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) telah menjadi teruk dan dipandang negatif oleh netizen atas hasutan artis tersebut melalui video berkenaan.

Mohon jasa baik artis-artis dan penggiat seni untuk membuat laporan polis dan Suruhanjaya Multimedia Malaysia yang sama terhadap artis yang membuat video itu supaya dalam keadaan kritikal ini adalah lebih baik membuat video yang membantu kerajaan dan frontliner untuk menghapuskan Covid-19 dari menghasut masyarakat untuk membuat pekara yang tidak baik yang boleh mengugat perpaduan industri seni dan mengugat ketenteraman awam.

Terima kasih.

Sumber: SENIMAN

The post SENIMAN Buat Laporan Polis Terhadap Seorang Artis Yang Didakwa Jadi Punca Perbalahan Artis Dan Netizen appeared first on Siakap Keli.
Post a Comment

0 Comments