‘Selalu Tgok Org Kena Angkut Harini Tgok Anak Dan Suami Kena Angkut’ Luahan Ibu Bila Anak Ada Simpton Cov 19 Naik Ambulan

Sejak kebelakangan ini, ramai pengguna media sosial berkongsi momen apabila orang tersayang ‘dijemput’ menaiki ambulans setelah disahkan positif C0v-19.

Terbaru, seorang ibu Intan Nurdiyana berkongsi sebuah video yang memaparkan anak lelakinya dibawa ambulans gara-gara mempunyai simptom virvs tersebut.

 

 

Luahan ibu pada anak kecilnya dalam twitternya,

Sending my little boy to hospital today. My heart broke. Aisy belum cormfirm lagi p0sitive c0v, result kami semua belum keluar lagi tapi sebabkan dia ad show simtom, dr suggest untuk refer ke hospital dan kemungkinan dia akan isolate di ward sana untuk tunjuan pantauan

— intan nurdiyana (intan_nurdiyana) March 29, 2020

“Aisy belum disahkan lagi positif, keputusan belum keluar lagi tapi disebabkan dia ada simptom, doktor cadangkan ke hospital dan kemungkinan dia akan kuarantin di wad sana,” tulisnya di laman Twitter.

Menerusi rakaman video dikongsi, Intan hanya mampu melambai anaknya di halaman rumah sebelum si kecil berusia tiga tahun itu beredar bersama si bapa.

Aisy Ok,Mai Salam Ayah

Selalu tengok orang lain, sekali anak anak suami kena angkut

Vide0 asal

 

Ni video asal masa aisy kene ambik dgn ambulance kat rumah tadi. Selalu tgok org lain je kat medsos, sekali harini tgok anak dgn suami real punya kene angkut dgn ambulance kat rumah.But dont worry semua, adik aisy bukan positive c0v, dia cuma kene refer ke hospital sbb ad tnda. 

— intan nurdiyana

Walau bagaimanapun, anaknya tidak ditahan di hospital dan pulang semula ke rumah bagi menunggu keputusan ujian daripada pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

Alhamdulillah! Terima kasih atas doa semua

Alhamdulillah, Aisy tak kene warded. About the result we’re not sure yet but kalau dr bagi balik tu mestilah tak negative kan. Thank you for all your warm wishes and doa. Ramai betul yang care dan sayangkan aisy kat sini. 

— intan nurdiyana (intan_nurdiyana) March 29, 2020

Sesiapapun yang kena dugaan macam ni amat berat hendak ditanggung ini kerana yang kena tu si anak kecil hati
ibu ayah mana yang tak susah hati.

Moga kita semua tabah dan sabar banyak banyak dalam menempuh dugaan dari Allah SWT.

Apa Pendapat Anda Dah Baca, Jangan Lupa Komen Yang baik baik je. Terima Kasih.

Sumber : Ohmymedia




Post a Comment

0 Comments