Aplikasi Yang Baik Tapi “Disalah Guna”, Kali Ini Bigo Live Dedahkan Senarai ‘Top-10 Host’ Yang Paling Cantik Dari Malaysia

Pada zaman teknologi ni, banyak aplikasi yang dicipta kat telefon sebenarnya boleh mendatangkan banyak manfaat tau. Contohnya Bigo Live.

Tapi sebelum tu kan, korang tahu ke aplikasi Bigo Live ni apa sebenarnya? Bigo ni sebenarnya ialah aplikasi untuk korang buat live stream. So secara asasnya, aplikasi ni membolehkan korang untuk berkomunikasi secara live dengan orang melalui video.

Setiap orang dalam Bigo Live ni ada dua peranan, iaitu sorang sebagai “broadcaster” dan yang sorang lagi “viewer”.

So, jika korang ni seorang “broadcaster”, korang boleh lah tunjukkan dekat kawan-kawan online korang pasal life seharian. Contohnya macam time korang menyanyi ke, memasak ke, buat tutorial ke dan banyak lagi.

Ramai yang fikir Bigo Live ni sebenarnya tak elok dan banyak benda negatif je dalam ni. Tapi ramai yang taktau melalui Bigo ni, ramai je yang dah berjaya. Ada yang dah jadi usahawan, ada jugak tau yang berjaya jadi penyanyi melalui Bigo ni. Ada jugak yang dah jadi social influencer melalui aplikasi ni. Dari situlah diorang buat duit.

Cakap pasal social influencer ni kan, mostly social influencer kat Bigo Live ni cantik-cantik tau. Korang nak mesti nak tengok kan?

Haaa, kalau korang nak tahu, tengok kat bawah ni. Berikut adalah senarai top 10 profile dengan ID broadcaster tercantik hasil daripada undian viewer dekat Bigo Live:

Top 1 : Wanna Nasser, berumur 26 tahun. Wanna merupakan salah seorang official hos BIGO ID: wanasafwana. Menarik tentang Wanna, dia seorang yang gemar bersolek, travel, menyanyi, menari dan suka berlakon.

Top 2 : Eyka, berumur 21 tahun. BIGO ID: eykakechik .Walaupun Eyka masih lagi muda, Eyka sudah menceburi bidang perniagaan . Selain itu, dia mempunyai minat and berkebolehan menari dan menyanyi.

Top 3 : Hashanaraa, berumur 22 tahun. BIGO ID: hashanaraa . Hashanaraa meminati dan gemar dengan fesyen selain suka menyanyi, bersolek dan travel.

Top 4 : Ichul, berumur 21 tahun. BIGO ID: ichul98. Seorang yang suka travel dan mencuba sesuatu yang baru diusia mudanya.

Top 5 : Enna, 32 tahun. BIGO ID: ennaherleena . Bukan sahaja cantik, dia juga sangat pandai memasak dan mencuba resepi yang baru.

Top 6: Lauzaleha bt Buang, 33 tahun. BIGO ID: Merah86 . Lauzaleha merupakan seorang hos Bigo dan gemar mendengar pelbagai genre muzik.

Top 7 : Ungu, BIGO ID: ungu2508. Ungu ialah seorang Official hos Bigo. Gadis kecil molek ini gemar makan dan kadang – kadang suka membeli-belah.

Top 8 : Afiqah Hana, berumur 21 tahun. BIGO ID: piqaaa . Afiqah juga merupakan salah seorang hos official Bigo. Selain gemar menonton wayang, dia juga amat mengemari aktiviti menyelam (snorkelling).

Top 9 : Wawa Ahmad, berumur 23 tahun. BIGO ID: wawaahmad53 . Wawa merupakan seorang wakil jualan untuk barangan perubatan. Selain menceburi bidang jualan, dia suka menyanyi dan menyelam (snorkelling).

Top 10: Cik D, berumur 25 tahun.  BIGO ID: 223923063 . Cik D amat menyukai bidang perniagaan. Selain gemar menceburi bidang modelling, dia juga suka travel.

Nama dia Milla Ariffin, ID Bigo dia : Mila11, dia yg paling senior sekali. Umur dia 45 tahun, dan dia ni suka travel pergi pulau-pulau, memasak dan menyanyi. Walaupun dia ni agak berusia sikit, tapi dia ni ramai peminat tau dekat Bigo Live yang still support dia.

Last sekali, korang tau tak yang Bigo Live sekarang tengah buat cabutan bertuah untuk sesiapa yang download apps Bigo Live ni. Tarikh contest cabutan bertuah ni mula pada 26 sampai 28 November 2019 ni je tau. So, sebelum terlambat, baik korang standby awal-awal.

Cara-cara penyertaan dia pulak senang je. Korang just kena:

  1. Download apps Bigo Live
  2. Daftar account korang
  3. Screenshot profile korang (yg tunjuk bigo ID korang)
  4. Post kat komen artikel ni.

Tekan sini kalau korang nak download. Senang je kan?

Rugi besarlah kalau korang tak masuk cabutan bertuah ni. Sebabnya, hadiah yang Bigo Live tawarkan ni best-best kot. Antara hadiahnya ialah 4 set Headphone Razer Kraken yang berharga USD 79.99. Mahal tu, rugi weh kalau terlepas. Bukan tu je, 8 set Razer Gold Pin yang berharga RM50.00 pun korang bakal dapat tau.

Pemenang yang bertuah tu akan diumumkan pada 28 November 2019 ni pukul 9pm dekat BIGO live room ID : MY_multiguest dalam Bigo Live untuk korang tengok siapa pemenang tu. So, apa korang tunggu lagi, cepat-cepat la buat semua ni sebelum terlepas. Rugi korang nanti.

Download Bigo Live now and recharge thru Gold.Razer to support your favourite broadcaster!

The post Aplikasi Yang Baik Tapi “Disalah Guna”, Kali Ini Bigo Live Dedahkan Senarai ‘Top-10 Host’ Yang Paling Cantik Dari Malaysia appeared first on Siakap Keli.




Post a Comment

0 Comments