Terkilan Dengan Amy Tidak Sempat Beri Penghormatan Yang Akh1r kepada Yazit

Pemain gitar bass kumpulan Search iaitu Nasir Taib akui terki1lan sedikit dgn penyanyi utama kumpulan itu, Amy Search tidak sempat pulang dari Jakarta, Indonesia bagi memberi penghorma@tan yang tera@khir buat kepada pemain dram kumpulan mereka, Allahyarh@am Yazit Ahmad yang meni1nggal Dnia

Nasir adalah merupakan pengasas utama kumpulan rock terkemuka tanah air bersama Allahyaham Yazit berkata, pihaknya ada mnerima panggilan daripada Amy hari ini menyuarakan permohonan maaf kepada beliau, ahli Kumpulan Search lain dan ahli keluarga Allahyarham kerana dia tidak smpat pulang disebabkan tuntutan kerjanya.

Berkata pada wartawan, Amy juga berasa terkilan kerana tidak dapat bersama dengan sluruh ahli kumpulan Search bagi menziarahi je3nazah Allahya@rham Yazit yang selamat dikebuvmikan di Tanah Perkuburan Raudatul Sakinah, Taman Selasih di sini petang tadi.

“ Saya ada brpesan kepada Amy sekiranya sempat pulang, maka cubalah pulang kerana kesemua ahli kumpulan Search sudah bersaudara sejak 40 tahun lalu.

“ Sekiranya ada kesempatan, baliklah dan jika tidak, saya anggap ini ketentuan takdir. Apapun, selama 40 tahun kami susah senang bersama, setiap ahli keluarga Search tiada galang ganti dan saya tidak dapat terima apabila kami tidak lengkap,” katanya dengan nada yang se3bak.

Menurutnya, Alla@hyarham Yazit, dia sangat rapat dan sangat mengenali hati budi masing-masing disebabkan keserasian permainan muzik antara mereka berdua selaku pemain gitar bass dan dram.

Nasir Daud tidak dapat menahan se3bak ketika majlis pengebvumian pemain drum kumpulan Search, Yazit Ahmad di Masjid Salahuddin AlAyubi Kuala Lumpur.

Nasir sempat berkata, selain beliau, anggota Kumpulan Search lain seperti Kid (Hamzah Abdul Taib) dan Nordin (Taib) sudah menzi1arahi Allahya@rham ketika sewaktu menerima rawatan di Unit Ra@watan Rapi (ICU) Hospital Kuala Lumpur (HKL) malam semalam.

“ Keh1ilangannya memberi ke3san yang amat besar dlm hidup saya oleh kerana All@ahyarham Yazit merupakan tangan kanan saya spanjang memperjuangkan muzik Kumpulan Search sejak 40 tahun lalu.

Patutlah Amy Search tak muncul di penge3bumian Yazit. Ini sebabnya

Amy Search meluahkan rasa terki1lan apabila tidak dapat hadir pada majlis pengebvumian Yazit Ahmad bagi penghormatan tera@khir buat pemain dram kumpulan itu.

Amy atau nama sebenarnya Suhaimi Abdul Rahman berkata, dia mempunyai komitmen sebagai komentator pada program Golden Memories Asia di Jakarta, Indonesia.

Amy (tengah) bersama Yazid (dua dari kiri) dan anggota kumpulan Search.

Jelas Nasir lagi, dia seperti tidak boleh menerima kenyataan apabila Search tidak lengkap pada penghujung hayat Yazit.

“Band ini bukan baharu. Hampir 40 tahun kami bersama. Gaduh, ketawa dan segala-galanya kami lakukan segalanya. Yazit tetap ahli Search dan dia tiada galang gantinya,” kata Nasir lagi.

Terdahulu, sekitar 2016, Amy didakwa pecah amanah apabila tidak memberikan bayaran persembahan terhadap Yazit.

Bagaimanapun, Amy menjelaskan beliau sama sekali tidak akan melakukan perkara tersebut kerana pendapatan beliau sendiri sudah mencukupi buat dirinya.

Dalam pada itu, Amy atau nama sebenarnya, Suhaimi Abdul Rahman menyampaikan salam takziah di atas pemergian Yazit.

“ Saya dengan rendah hati menyampaikan salam takziah di atas kepulangan Yazit ke Rahmatullah hari ini.

“Saya minta maaf kerana masih perlu melunaskan tanggungjawab sebagai komentator bagi Golden Memories Asia yang masih akan bersiaran langsung pada malam ini,” katanya menerusi kenyataan yang diberikan kepada pihak media pada Khamis.

Ucapan Takziah di atas pemergian allahyrham Yazit . Semoga keluarga tabah menghadapi dugaa ini.Semoga r0hnya ditempatkan bersama orang2 beriman.

Hah da baca jgn Lupa Share Yer..

Sumber:Tubeviral
Post a Comment

0 Comments