Terdiam Kena Bayar Ganti Rugi Krn Mengata Anak Jasmin Hamid Bpok

Seperti pribahasa yang dpt di ungkapkan disini “Terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata bruk pdahnya”

Seorang gadis terpaksa melakukan permohonan maaf secara terbuka oleh keran gara-garanya menulis hantaran dengan mendakwa anak angkat pelakon Jasmin Hamid iaitu Rohhana berwajah umpama bpok, wanita ini juga menerima pdah apabila terpaksa membayar ganti rugi terhadap perbuatan bruknya itu.

Perkara itu telah dijelaskan oleh peguam Nasser Yusof, mewakili Jasmin yang antara lain turut menuntut individu itu membuat permohonan maaf secara terbuka dalam satu sidang media serta secara lisan di akhbar dan menarik semula kata-kata yang dilemparkan.

Nasser berkata, masalah itu berjaya diselesaikan di luar mahkamah dengan syarat dan terma tertentu selepas saman sivil dikeluarkan terhadapnya selain dia juga mengakui kesilapan dibuat.

“ Dalam kess ini, ia dpt diselesaikan di luar mahkamah secara baik melalui beberapa proses rundingan berdasarkan termaterma yang telah dipersetujui. Individu tersebut juga telah mengaku atas kesilapannya itu.

Kess berkenaan jugaa dpt diselesaikan secara baik di luar mahkamah.

Sementara itu, individu tersebut iaitu Izzatul Hairiyah Abdullah yang turut hadir dalam sidang media berkenaan meminta maaf atas perbuatannya melemparkan kata-kata itu terhadap Rohhana.

Kata Jasmin, dia bertindak untuk mengemukakan tuntutan saman disebabkan perkataan bpok yang digunakan individu tersebut terhadap anaknya.

“ Saya failkan saman sebab individu tersebut berulang kali mengelarkan anak saya ‘bpok’ (ejaan sebenar ialah bpuk), jadi perkataan itu yang membuatkan saya mahu ambil tindakan undang-undang.

“ Oleh Disebabkan perkataan itu juga, kehidupan anak saya menjadi terganggu dan dia menerima kata kata daripada orang luar juga. Dia sangat terkesan keatas komen tersebut.

Walaupun keadaan fizikal anak saya walaumacam mana sekalipun, tiada siapa berhak untuk menceIa tentang fizikal orang lain,” jelasnya.

Dalam pada itu Jasmin turut mendedahkan dia turut membuat tuntutan sman sivil terhadap dua individu lain yang meninggalkan ftnah sama pada anaknya di laman sosial.

Rohhana yang bekerja di sebuah klinik dijadikan sebagai anak angkat sejak Jasmin berusia 20 tahun lagi.

Selain Rohhana, Jasmin juga mempunyai seorang anak angkat lain bernama Lukhman Hakim, 25, dan anak kandung, Ian Haziq, 18, yang kini mengikut jejak langkahnya dalam bidang lakonan.

Diharap warga maya bila ingin melemparkan komen2 fikir fikirkan la sebelum meberi sesuatu komen itu.

Dah Baca Jn LUpa Share..Lubokviral

Sumber: malaysiaunited
Post a Comment

0 Comments