Jawapan Sepontan Bakal Suami Elly Mazlein Setelah Dilabel Kereta Terpakai

Kelihatan baru baru ini, rata rata pengguna laman media sosial mminta srangan pribadi terhadap wanita dengan menjad1kannya bahan jenaka d1hentikan tambahan pula ia disiarkan secara langsung.

Kisah ini yg membabitkan dua pengacara itu berlaku ketika AC Mizal dan Elly duduk dalam barisan kerusi bersama Zizan Razak, Mira Filzah, Syafiq Kyle dan Siti Nordiana. Majoriti warganet wanita meminta pengacara itu meminta maaf dan jangan menyamakan golongan itu dengan objek.

Jelas Elly, dia meminta peminatnya tidak ambil hati selepas pengacara Datuk AC Mizal melabelkannya sebagai ‘used car’ (kereta terpakai) ketika mengacarakan Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) ke-32 di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC), malam tadi.

“ Bagi saya, diusik sebagai kereta terpakai sukar diterima tetapi semua manusia tidak sempurna. Saya anggap mungkin Datuk AC terlepas cakap. Saya harap selepas ini hargailah dan jagalah martabat serta aib wanita,” katanya dihubungi Harian Metro.

“ Kak Lina sangat tersentuh hati bukan kerana isu ini (diperli) tetapi disebabkan ramai orang ambil berat. Alhamdulillah, ramai menyayangi Kak Lina,” katanya.

Menurut Elly, dia menyedari peminatnya meluahkan ketidakpuasan hati itu di media sosial selepas dirinya dilabel kereta terpakai oleh pengacara terbabit.

“ Selepas ABPBH berakh1r, saya brtanyakan bakal suami pandangannya dan dia sangat memahami. Bakal suami menyerahkan sepenuhnya untuk saya mengulas.

“Isu ini bukannya besar sangat, tak payah ambil serius wahai penyokong Kak Lina Pom Pom. Kita tenang-tenang sahaja,” kata pelakon dan pengacara Elly Mazlein.

Sementara itu juga di laman sosial Twitter, kebanyakan warganet telah mengecam tindakan Dato AC Mizal yang dianggap agak keterlaluan.

Sehubungan itu “Perbuatan ini jahat dan tak patut, kerana satu Malaysia tengok. Wanita bukan objek, sampai bila gurauan sebegini perlu berlaku dalam siaran langsung. Lepas itu dia siap ‘high five’ (bertepuk tangan) dengan Zizan pula. Ramai wanita jadi mangsa, ini tidak adil,” kata warganet.

Usaha untuk mendapatkan penjelasan AC Mizal setakat ini tidak berjaya apabila pengacara berkenaan tidak mengangkat panggilan telefon mahupun membalas kiriman WhatsApp.

Orang selalu memandang rendah kepada wanita yang berstatus ibu tunggal atau janda. Janda kemat1an suami lebih bernasib baik kerana mereka dipandang mulia oleh masyarakat. Tapi mereka yang bercera1 hidup selalu dipandang rendah oleh masyarakat kita pada hari ini.

Jom Layan Sedutan Video Rakaman Tempoh hari

AC Mizal gelar Elly Mazlein 'used car'

AC Mizal gelar Elly Mazlein 'used car'

Posted by Rock N Roll Pizza on Sunday, September 22, 2019

Dah Baca Jgn Lupa Share Yer…Like Lubokviral

Sumber: Monyethijau
Post a Comment

0 Comments