Ibu Haneesya Hani Kinii Hilang Sabar

Orang yang amat suka menghiina orang lain adalah individu yang mempunyai masalah dengan hatinya. Walaupun luarannya nampak hebat, namun ianya tidak mampu muntuk menawan hati orang yang ikhlas.

Minggu yang lalu, pelakon dan model bernama Haneesya Hani sekali lagi telah menjadi bualan hangat di media sosial terdapat segelintir warganet telah mengecamnya dengan menyamakan dia dengan beberapa perkara termasuklah perbandingan melampau seperti menyamakan Haneesya dengan batu Hajarul Aswad.

Tindakan susulan ibu kepada Haneesya, Nor Sakuraneeda telah mengepos satu rakaman video yang telah dikongsi sendiri pelakon itu di laman mendia sosialnya Twitter nya telah memaklumkan dia telah membuat laporan polis. terhadap segelintir individu yang telah dikenal pasti sebagai dalang disebalik isu ini. Menurut Nor Sakuraneeda, sebelum ini dia redha dengan Haneesya yang dilahirkan dunia ini sebagai individu yang berkulit gelap. Namun perbandingan yang amat melampau yang dibuat oleh warganet warganet ini dianggap sebagai amat agak keterlaluan sehingga ianya menjatuhkan nama dan maruah Haneesya.

Ibu Haneesya Hani Tuntut Netizen Untuk Mohon Maaf

Ibu Haneesya Hani Tuntut Netizen Untuk Mohon Maaf

Posted by Rock N Roll Pizza on Sunday, September 29, 2019

Permohonan Maaf
” Kecewa dengan kecaman-kecaman yang telah dilemparkan, kali ini ibu Haneesya tampil dan telah bertegas serta memberi tempoh masa selama dua minggu untuk warganet tersebut membuat permohonan maaf secara terbuka. Sekiranya ianya gagal, pihak mereka akan meneruskan kes ini ke muka pengadilan.

Namun dari itu, tidak lama selepas posting tersebut dimuat naik, hasil carian kami di media sosial mendapati warganet ini yang dimaksudkan telah memohon maaf dan berjanji tidak akan mengulangi perbuatan tersebut. Semoga terus sukses Haneesya!

“Janganlah sesuatu puak (dari kaum lelaki) mencemuh dan merendah-rendahkan puak lelaki yang lain, (kerana) harus puak yang dicemuhkan itu lebih baik daripada mereka, dan janganlah pula sesuatu puak daripada kaum perempuan mencemuh dan merendah-rendahkan puak perempuan yang lain, (kerana) harus puak yang dicemuhkan itu lebih baik daripada mereka.” – Surah al-Hujurat:11.

Dalam tidak berpuas hati kepada sesuatu isu, kita hina dan ejek pula perkara yang tidak berkaitan, contohnya fizikal individu yang dihina, bangsanya, dan agamanya juga.

Moga Haneesya dan keluarga tabah dengan dugaan yg diberikan. Moga Haneesya terus success di alama apa jua bidang dicburi

Dah baca jgn ;lupa share yer Like LubokvirAL

sUMBER: monyethijau
Post a Comment

0 Comments