AR Badul mahu siasat semula tapi ini jawapan balu Mohd Zahir

SHAH ALAM – Balu kepada Allahyarham Mejar Mohd Zahir Armaya membuat pendirian tidak mahu polis membuka siasatan semula kem@tian suaminya.

Namun, Nour Shafinar Harun, 31, berkata, adalah di luar kawalannya sekiranya ada pihak lain yang ingin membuka siasatan kes berkenaan.

“Sekali lagi saya tegaskan di sini saya tidak akan bertindak untuk membuka kertas siasatan berhubung kes ini.

“Sekiranya ada pihak lain yang ingin membuka kes atau apa-apa tindakan undang-undang terhadap Angkatan Tentera Malaysia (ATM) itu adalah di luar kawalan saya,” katanya melalui kenyataan kepada Sinar Harian hari ini.

Semalam, bapa Mejar Mohd Zahir iaitu pelakon serta pelawak veteran, AR Badul dan ahli keluarganya tidak berpuas hati dengan kronologi sebenar kem@tian anaknya itu serta mahu inkues dijalankan bagi mencari punca kem@tian pegawai komando tersebut.

AR Badul atau nama sebenarnya Armaya Aman Ramlie, 70, menyifatkan penjelasan diberikan Tentera Darat Malaysia (TDM) berhubung siasatan kem@tian anaknya terlalu ringkas dan tidak menyeluruh.

Mengulas lanjut, Nour Shafinar berkata, beliau menerima berita kehilangan suaminya dan akur dengan qada dan qadar yang telah ditentukan ALLAH SWT.

“Saya telah menerima keputusan dari pihak tertinggi ATM mengenai kes yang melibatkan kem@tian suami saya.

“Seperti mana orang ramai yang sedia maklum, kem@tian suami saya tiada kaitan dengan unsur khi@nat dan dend@m. Saya selaku balu Allahyarham sendiri akur dengan qada dan qadar yang telah ditentukan ALLAH SWT,” katanya.

Nour Shafinar juga memaklumkan beliau dengan hati terbuka menerima keputusan dari pihak tertinggi ATM memutuskan bahawa kem@tian suaminya adalah kes terpencil dan merupakan kem@langan dalam latihan.

Mejar Mohd Zahir maut dalam insiden ketika membuat aksi gimik pada Pelancaran Divisyen Kelima Infantri Malaysia dan Briged Ke-13 Infantri Malaysia di Kem Lok Kawi, Sabah, awal bulan ini.

Mejar Mohd Zahir adalah Pegawai Tentera Pasukan 11 Rejimen Gerak Khas merupakan penembak tepat, meninggalkan seorang balu bersama lima orang anak berumur antara enam bulan dan 10 tahun.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih. page Kami

sumber : sinar
Post a Comment

0 Comments