6 Apps Percuma Ini Boleh Bantu Kita ‘Speaking Berhabuk’!

 

Bila tengok kawan atau anak-anak orang lain fasih berbahasa Inggeris kita pun teruja nak punya kemahiran yang sama.

Tapi bila survey harga untuk ikuti kursus mahir bahasa Inggeris ini yang menelan belanja mencecah ribuan ramai yang terbantut hasratnya.

Bagaimana pun zaman teknologi semua di hujung jari, banyak perkara yang kita boleh dapat secara percuma. Salah satunya untuk bantu kita mahir berbahasa Inggeris boleh saja menggunakan aplikasi yang boleh dimuat turun.

Tak kiranya untuk diri sendiri mahu pun untuk anak-anak 6 apps ini boleh membantu jika mahu speaking berhabuk macam Dr Amelina Bakri.

1. Duolingo

Bestnya apps ini ialah ia mengaplikasikan konsep bermain sambil belajar. Bagi yang cepat boring, apps duolingo ini sangat sesuai. Ia menggunakan 23 jenis permainan untuk memudahkan pembelajaran.

2. Lingbe

Bagi yang nak mengasah skil bertutur dalam bahasa Inggeris, apps Lingbe boleh membantu. Dengan apps ini anda boleh berlatih bertutur bahasa Inggeris dengan orang luar yang menggunakan apps ini. Dapat belajar dan dapat kawan baru juga.

3. Busuu

Apps ini mendapat pengiktirafan Editor’s Choice di Goole Play. Dalam apps ini anda akan diberi ujian untuk mengenal pasti tahap kemampuan Bahasa Inggeris anda.
Selepas itu ada 150 pola latihan yang boleh digunakan dalam aplikasi ini untik memahirkan bahasa Inggeris anda. Selain itu boleh juga belajar bahasa lain dengan apps ini.

4. Memrise

Aplikasi ini juga dapat pengiktirafan Google Play Award tahun 2017. Semua info dan pelajaran dalam aps ini dihasilkan oleh komuniti Memrise yang mana cukup user friendly.

5. Mango Langguage

Seperti Lingbee aplikasi Mango ini juga membolehkan anda berlatih berkomunikasi dalam bahasa Inggeris dengan pengguna apps lain. Malah anda boleh memilih rakan yang menjadi teman untuk berlatih. Tak perlu segan, kan sama -sama nak belajar.

6. Hello English

Apps ini membantu pembelajaran bahasa Ingger dari aspek grammar, vocabolary dan conversation. Ada juga pembelajaran dalam bentuk games untuk mengurangkan kebosanan malah lebih mudah difahami.

Boleh juga mengasah skil percakapan bahasa Inggeris anda dengan berbual dan berbincang bersama pengguna apps ini.

 

 

 

The post 6 Apps Percuma Ini Boleh Bantu Kita ‘Speaking Berhabuk’! appeared first on Vanilla Kismis.




Lagi Menarik Di ViralSini :

0 comments:

Post a Comment

Scroll to top