‘Mereka Tidak Sudi,Kita Perlu Faham’ Ini Respon Balas Dari Anggota Kumpulan Raihan Tentang Nazrey Johani

Setelah muncul Alif Satar yang bernyanyi bersama kumpula Raihan telah menjelmakan kembali kisah silam Raihan yang terkenal dengan lagu Sesungguhnya.Namun para peminat Raihan bukan tertuju pada kumpulan Raihan sahaja tetapi bekas vokalisnya Ustaz Nazrey Johani yang mempunyai suara yang sedap didengar sesuai dengan lagu sesungguhnya itu.Namun baru-baru ini peminat ingin Ustaz Nazrey kembali tapi beliau menyatakan keinginannya kembali kerana masih sayangkan kumpulan itu tapi seakan anggota kumpulan Raihan sendiri mempunyai agenda mereka sendiri.

“Saudara-saudara sekalian, move on. Jika mereka (Raihan) tidak sudi, kita perlu faham.

BARU-BARU ini bekas vokalis utama Raihan, Nazrey Johani menyatakan rasa bahagia ketika bersama kumpulan nasyid itu.

Malah para peminat Raihan turut tidak terkecuali mengharapkan agar kumpulan berkenaan dapat menerima semula Nazrey bagi mengembalikan kegemilangan mereka.

Bagaimanapun menurut Raihan, mereka mahu ‘teruskan dengan apa yang ada’ tanpa menyentuh mengenai penglibatan semula Nazrey ke dalam Raihan.

“Kami dah biasa dengan up and down, tapi buat masa ini kami teruskan dengan apa yang ada dulu,” kata Che Amran Idris kepada mStar.

Dia mengulas mengenai pengkongsian Nazrey di Facebook yang meminta peminat supaya ‘move on’ dan menerimanya sebagai penyanyi solo.

Raihan pada asalnya dianggotai Nazrey, Che Amran Idris, Abu Bakar Md Yatim, Amran Ibrahim dan Allahyarham Azhari Ahmad.

Bagaimanapun, Nazrey mengundur diri daripada Raihan pada 2006.

Video

Namun apapun kita doakan kumpulan Raihan teruskan perjuangan mereka dengan lagu-lagu Nasyid memuji Allah SWT dan disamping berdakwah mendapat keberkatan dari Allah SWT.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih. Kekasih Jiwang

sumber : mstar
Lagi Menarik Di ViralSini :

0 comments:

Post a Comment

Scroll to top