Jihan pula jadi perhatian lepas Cik Epal tayang strollernya tiga ribu

Riak merupakan penyakit rohani yang boleh mengugat aqidah seseorang itu. Penyakitt ini boleh membinasakan segala kebaikan dan pahala amal soleh seseorang itu.

Imam al-Ghazali berkata, riak adalah mencari kedudukan pada hati manusia dengan memperlihatkan kepada mereka hal kebajikan. Imam Habib Abdullah Haddad pula berpendapat, riak

ialah menuntut kedudukan atau minta dihormati orang ramai dengan amalan yang ditujukan untuk akhirat.

Kebelakangan ini tular kisah stroller berharga RM3,000 yang dibeli Instafamous Cik Epal beberapa hari lalu, warganet mula membongkar kembali kisah lebih kurang yang sama.

kinii , hos dan pelakon, Jihan Muse terlebih dulu memiliki stroller bernilai ribuan ringgit! Namun yg demikian Jihan tidak menyatakan atau war-warkan harga strollernya itu.

Stroller berjenama hasil ilham pereka Jeremy Scott ini dinyatakan berharga lebih RM12,000.Biasalaa.. warganet mesti akan carikan fakta harga stroller Jihan itu. Jihan Muse

sememangnya seorang yang low profile sahaja.

walaubagaimanapun, ibu kepada seorang cahaya mata ini tidak pernah sesekali berkongsi mengenai harganya kepada umum.

Lalu, ada yang menyatakan kekaguman kepada pelawak ini kerana masih mengekalkan sikap rendah diri walaupun mampu membeli barangan mewah untuk anaknya.

Malah di laman Twitter, warganet sudah mula membandingkan cara kedua-dua wanita ini membawa diri mereka.

Jika manfaat dunia ini yang dikehendaki untuk dijadikan bekalan beribadat, maka itu dikira riak, kerana manfaat itu bukan bersifat duniawi semata-mata, tetapi bercampur dengan

manfaat ukhrawi.

Jadi, niat untuk mencapai matlamat kebajikan ke jalan akhirat bukan dikira riak. Umpamanya, kita berusaha mencari pengaruh atau berusaha untuk mendapat pengorbanan orang ramai

dengan cara meninggalkan taraf hidup kita, semata-mata dengan tujuan agar kerja kebajikan kita.

Misalnya kegiatan dakwah, mendapat sokongan dan sambutan yang akan mendatangkan hasil yang diharapkan atau mendapat kejayaan yang cemerlang.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih .Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @lubokviral untuk dapatkan lebih banyak cerita menarik dari kami.

KreditSumber:MediaHiburan
Post a Comment

0 Comments