Bekas pelajar ini tampil perjelaskan kelakuan sebenar cikguu yg merootan pelajar

Kini kita berada di alam serba terknologi dan moden ini, tenaga pelajar tidak kira guru tadika, guru sekolah rendah dan guru sekolah menengah, guru pondok, guru al-Quran, mereka adalah pembentuk zaman. Kita seharunya selalulah beriingat, tidak kira siapa kita dan di mana kita sekarang, semuanya kerana ilmu yang diajar oleh guru.

Terlebih dahulu, seorang bekas pelajar lelaki tampil mempertahankan tindakan bekas gurunya yang telah merotan pelajar perempuan yg divralkan sebelum ini kerana telah mengeluarkan perkataan biadap terhadap gurunya.

Bekas pelajar SMK Skudai itu memberitahu, guru lelaki yang mengajarnya subjek Bahasa Melayu itu merupakan seorang guru yang baik dan penyabar dikalangan guru di sekolah tersebut.

Tambahnya lagi tindakan guru itu hanyalah cuma untuk memberikan pengajaran agar pelajar itu menjadi insan yang lebih berguna di suatu hari nanti.

Well guys, dia adalah cikgu BM saya, belajar dengan dia selama 5 tahun dan sekarang sudah 8 tahun saya kenal dia.

“Cikgu memang baik orangnya dan jarang rotan anak murid. Sebab dialah saya fasih berbahasa Melayu dan kerana cikgu-cikgu di sekolah itu merotan saya, sekarang saya berjaya melangkah ke universiti,” tulis Siva N Eswaran menerusi satu komen di Facebook.\

Pelajar yang bernama Siva ini juga meluahkan rasa kekecewaanya terhadap pelajar perempuan terbabit oleh kerana bersikap kurang ajarr menggelarkan cikgu berkenaan sebagai p0ndan.

Siva menyifatkan ibu bapa pelajar terbabit gagal dalam membentuk anak mereka untuk menjadi insan yang menghormati orang lain.

“Pelajar itu memang patut kena rotan. Kalau saya jadi cikgu, saya akan suruh dia cuci jamban sekolah sebab mak bapak dia gagal dalam mendidik anaknya menghormati orang lain,” tulisnya lagi.

Walhal pada mesyuarat seperti inilah ibu bapa patut menyuarakan pandangan bagi menolong guru meningkatkan prestasi sekolah.

Hatta diundang ke sekolah setahun sekali berjumpa guru darjah pada hari menyemak rekod dan prestasi murid pun ibu bapa tidak sudi.

Baik di bandar mahupun di kampung, ibu bapa hanya datang ke sekolah apabila anak mereka tidak lulus atau tidak mendapat banyak A dalam peperiksaan.Mereka akan menyoal – dan marah guru – mengapa anak mereka lemah dalam pelajaran, mengapa anak mereka gagal memperoleh 10 A?

Tonton vdeo dibawah

Cikgu rotan anak murid sebab mulut murid kurang ajar..

Dalam kes ni siapa yg salah? cikgu atau murid?Patut ke tak patut cikgu ni rotan sampai camtu? Mak murid ni ada cakap bahasa cina, sapa ble translate.. Kredit: Tamizhar Media

Posted by KualaLumpur Viral on Monday, June 24, 2019

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih .Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @lubokviral untuk dapatkan lebih banyak cerita menarik dari kami.

Kredit:KuLihatLangitBiru/monyethijau
Post a Comment

0 Comments