Rupa Rupanya Misteri Kema+ian Burung Merpati Di Kulai Adalah Perbuatan Mereka Ini

Kema+ian misteri sejumlah besar burung merpati setiap hari sejak sehari dua lalu di Inderapura, Kulai Johor menimbulkan tanda-tanya di kalangan orang ramai yang terutamanya penduduk Setempat.

Risau dengan gejala itu, ada yang mula mengambil langkah berjaga-jaga dengan memakai topeng muka berikutan khuatir burung berkenaan mungkin ma+i akibat serangan wbak slesema burung terbaru yang boleh menjangkiti manusia seperti yang di kesan di Kota Kinabalu, Sabah Januari lalu.

Menurut seorang daripada penduduk disitu, kejadian bermula dua hari lalu bermula dengan kema+ian burung merpati dalam jumlah kecil sebelum menjadi semakin banyak hingga mencapasi 100 ekor tanpa diketahui puncanya.

Menerusi posting yang di tinggalkan di laman sosial Penduduk Kulai, Pn Devi Dev, berkata, sejak 15 tahun beliau tinggal di kawasan itu, ini adalah kali pertama dia melihat burung yang sering diberi makan oleh penduduk setempat itu ma+i dalam jumlah yang banyak.

Tidak mensyaki bahawa ia berkaitan dengan pnykt bawaan burung, beliau kemudiannya melihat ada pihak yang tidak bertanggungjawab memberi makanan yang digaul dengan ra cun kepada burung tersebut.

Mengutuk perbuatan yang tidak berperikemanusiaan itu, beliau merayu agar pihak berkenaan segera menghentikan perbuatan mera cuni haiwan ciptaan tuhan kerana ia terlalu kjam dan h1na.

Posting tersebut lantas menjadi tu|ar dan menerima respond daripada penduduk Kulai yang rata-rata turut mengcam pelakuan tersebut.

Pada masa yang sama Persatuan Pecinta Haiwan Malaysia turut mengesa sesiapa yang mempunyai maklumat berkaitan perkara ini tampil memberi maklumat agar tindakan sewajarnya dapat diambil bagi menghkum pelaku.

The post Rupa Rupanya Misteri Kema+ian Burung Merpati Di Kulai Adalah Perbuatan Mereka Ini appeared first on Lubok Viral.
Lagi Menarik Di ViralSini :

0 comments:

Post a Comment

Scroll to top