‘Napi Kawan Yang Baik’ Ini Kisah Pemandu Grab, Rakan Dedah Kisah Sebenar

  Terkejut lagi,negara hari ini digemparkankan dengan berita penemuan jasad yang hampir mereput dipercayai milik pemandu Grab yang hilang sejak Jumaat lalu. Berdasarkan keadaan tubuhnya, Mohd Hanafiee yang dijumpai di sebuah kawasan semak dipercayai telah meninggaI dunia sejak dua atau tiga hari lalu. Susulan itu, poIis berjaya menangkap dua lelaki dipercayai sebagai suspek dan salah seorangnya adalah warga asing.

Hasil soal siasat mendapati kedua-dua suspek mengaku telah  melakukan samun ke atas Mohd Hanafiee sebelum menamatkan riwayatnya lalu membuang may4t itu di kawasan semak di Kampung Shahbandar, Tuaran.

 

Berita itu ternyata mendukacitakan ramai pihak, terutama sekali ahli keluarga dan rakan m4ngsa. Di media sosial, beberapa rakan Mohd Hanafiee dilihat telah berkongsi status sedih sebagai tanda takziah.Â

Moga Allah ampuni, maafkan dia, lapangkan kubur dia

Salam takziah,semoga roh sentiasa dicucuri rahmat

 

Napi kawan yang baik, anak yang baik

Sebelum itu menurut salah seorang rakannya, Hanafiee dahulu pernah berkerja sebagai Graphic Designer dan merupakan pekerja yang sangat rajin. Menyifatkan pemergiannya dalam cara yang tidak disangka, walau bagaimanapun rakannya ini redha kerana perginya arw4h di bulan mulia ketika sedang mencari rezeki.

Dia pergi dengan cara yang tak disangka masa cari rezeki

Seorang rakannya telah mendedahkan perbualan WhatsApp mereka yang terakhir sebelum kejadian ini menimpa Hanafiee. Difahamkan, Hanafiee telah berhenti kerja dan melakukan dua pekerjaan sampingan dalam masa yang sama untuk mencari duit kahwin.

 

Jadi freelancer dan grab drivermemang memenatkan fizikal dan mental

kredit: pnews.space
Lagi Menarik Di ViralSini :

0 comments:

Post a Comment

Scroll to top