Linda Rafar dedah perkara sebenar bagi tutup mulut Doktor yang cakap dia egoo.

Terkini, Linda Rafar menjelaskan perb1caraan kes antara dia dan jururawat di Mahkam4h Sesyen Shah Alam pada Rabu tidak diteruskan selepas kedua-dua belah pihak memilih untuk menyelesaikannya secara baik. Alhamdulillah…

Linda Rafar, 41, berkata kenyataan individu bergelar dokt0r itu yang mengatakan kemenangan berpihak kepada jururawat itu tidak benar kerana tiada kes yang dibicarakan selepas persetujuan luar maahkamah dibuat.

Status yang dimuat naik Linda Rafar di Instagram beliau.

“ Sebenarnya, hari Rabu lepas perb1caraan kes itu di Maahkamah Sesyen Shah Alam tidak diteruskan kerana kedua pihak sudah selesaikan cara baik diluar.

“ Tiada siapa kalah atau menang sebab kes tidak disebut. Peguam saya Hafidzah Hassan dan Zeti Zulkifli mencadangkan untuk menyelesaikan perkara ini secara baik selepas mengambil kira semua aspek.

“ Apatah lagi sekarang kita menyambut Ramadan dan kedua-dua pihak pun bersetuju. Saya anggap perkara ini sudah selesai selepas persetujuan di luar mah kamah dibuat,” katanya kepada mStar.

Sebelum ini, menerusi Facebook Dr Rusyainie mendedahkan isu antara selebriti itu dan jururawat telah selesai dengan kemenangan berpihak kepada jururawat terlibat selepas persetujuan luar mahkamah dibuat.

Antara lain, Dr Rusyainie berkata Linda mempunyai ego setinggi langit kerana membuat permohonan maaf tanpa menyebut spesifik pada jururawat tersebut.

” Perkataan jururawat pun tak ada. Dah bersalah pun masih tak mengaku. Tu macam minta maaf nak sambut hari raya. Saya pasti tu bukan permohonan maaf yang dipersetujui oleh pihak plaintif,” tulis Dr Rusyaini

Dalam pada itu, Linda menjelaskan tiada ganti rugi yang perlu dibayar kepada pihak badan bukan kerajaan (NGO) Delegation of Nurses (DON) seperti yang didakwa.

“ Saya tak perlu bayar ganti rugi apa apa pun kepada pihak tersebut. Sebab semuanya sudah selesai secara baik kerana pihak terlibat dalam kes ini tidak melibatkan DON,” ujarnya.

Dalam pada itu, dia turut membuat permohonan maaf secara spesifik di insta storynya kepada pemegang akaun instagram iaitu jururawat di sebuah hospital di Kuala Lumpur.

Difahamkan individu itu sebelum ini memfailkan saman terhadap Linda Rafar ekoran tindakan Linda yang tersalah pandang dan menyangka mengugut dirinya sebelum memuat naik di Insta.

Sebelum ini, Linda melahirkan rasa kecewa terhadap sekumpulan jururawat di sebuah hospital di Shah Alam yang didakwa memberi layanan buruk apabila permintaannya untuk menukar cadar katil ibunya tidak diendahkan pada Disember tahun lalu.

Susulan insiden itu, pihak Delegation of Nurses (DON) mahu mengambil tindakan undang-undang terhadap selebriti wanita berkenaan.

Alhamdulillah bulan baik nie kita bermaaf maafanlah ye… moga perkara macam nie tidak dipanjangkan lagi.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Sumber : mstar

The post Linda Rafar dedah perkara sebenar bagi tutup mulut Doktor yang cakap dia egoo. appeared first on Lubok Viral.




Lagi Menarik Di ViralSini :

0 comments:

Post a Comment

Scroll to top