Berang Dipermainkan, Pemuda Ini Bongkar Taktik Licik Pengusaha Lori Sewa Pindah Rumah

GUA KENA GAME!!!!

Peringatan buat diri sendiri dan rakan2 di luar sana…….

Hari ni aku pindah rumah.
Perancangan awal aku nak sewa lori 1 tan je…dah deal pun dgn owner lori harga rm 150.

Perbualan aku dgn owner lori 2 3 kali aku call nak confirm kan betul ke harga rm150 je siap 2 org pekerja angkat barang..dan jarak dr rumah lama ke rumah nk pindah tak sampai 20 minit pun…owner lori confirm cakap harga mmg rm150…

So aku confirm larh ambil lori 1 tan dgn harga 150..Sekali bila lori sampai aku tgk lori nya 5tan dah barang2 aku tak penuh pun dlm lori 5 tan tu…So pekerja dia sampai2 terus angkat barang…bila dah siap angkat barang semua aku tgk diorg susun seolah2 nk bg penuh kan satu lori tu…padahal brg2 besar cuma peti sejuk, mesin basuh, meja makan 4 kerusi, dgn 2 almari kecik dan 1 meja tv…yg lain semua beg2 je…

Bila dah selesai angkat barang semua baru pekerja dia ckp dgn aku yg lori ni 5 tan dan penuh barang aku…dia minta aku call bos dia utk deal harga…Aku dah rasa lain macam dkat situ…so alu call terus bos dia…dia kata kenapa aku mintak lori 5 tan…Aikkk…pdhal awal2 aku deal aku mintak 1 tan jer…3 kali aku confirm kan 1 tan lori aku minta…

Then dia terus bg harga lori sahaja rm850 dan upah pekerja dia smpai 4 org rm750…Terkedu bai aku…lori dah jalan ni…aku atas motor duk call bos dia…

Aku ckp lar hrtu deal harga lain lori lain…ini sampai lori lain harga lain…dia salah kan aku sebab aku yg minta lori 5 tan…kepala bana dia!!!!So aku decide nk bg bayar rm500 jer..aku tak kan bayar rm1600…barang2 aku suruh letak dekat lobby apartment je tak perlu bwk naik atas…bos dia call aku lagi ckp suruh aku bayar rm1500 dia kurang kan 100…aku ckp aku takkan bayar…mengarut!!!!
Last2 aku deal punya deal aku ckp aku bayar rm800… dia setuju…

Settle angkat barang semua aku bayar rm600 jer…diorg mula tak puas hati…aku ckp kalau you punya bos boleh game saya mcm niy…saya pun boleh game diorg mcm tu jugak…

Bulan puasa kot nk aniaya aku…nk raya dah ap kepala hotak dia aku nk bayar buta2 rm800 perjalanan tak smpai 20 minit…Abang aku pindah dari muar ke ampang pun lori lebih 5tan tak smpai pun rm600…Then aku mintak tolong member aku turun 3 org…sbb aku takut bnde tak elok berlaku sbb waktu tu cuma ada aku sorg…bini aku dgn mak ayah aku tak nak libat kan…

Bile member aku turun duk ckp2 baru pekerja dia ambik rm600…so settle larh…Duit siap kira depan aku mmg cukup rm600…tuptup dkat 1 jam dia call aku semula ckp aku bg tak cukup 100…hanjing dia…Kat sini aku tak risau kan diri aku…tapi aku risau kan bini aku tgh sarat mengandung…nk menangis dah dia td…

Aku takut apa2 berlaku sbb rumah aku dia tahu ap semua tu sebab aku minta tolong member aku turun..Dan untuk pengetahuan korang bos lori dan pekerja berbangsa india…mmg dia spin aku habis2…

*aku tak racist bro cuma aku salah kan individu yg terlibat.

Aku dapat no lori sewa ni drpd iklan2 yg tampal dkat lift dinding2 apartment yg aku jaga…Mmg silap aku jugak lar tuh sebab mudah sgt terpedaya… dan aku harap lepas niy tak adalah mangsa2 lain yg kena mcm yg aku kena niy…barang dah ada dlm lori dah separuh jalan baru dia bgtahu harga…

Mati akal aku dibuat nye…

So nasihat aku pada semua jgn lar percaya pd iklan2 lori sewa yg tampal2 dkat dinding lift ke bagai…Minta semua doakan agar aku sekeluarga selamat dlm semua nya…

Salam ramadhan semua…
Aku tak minta utk diviral kan tapi aku minta semua berhati2

Perkongsian Md Hairi di laman sosial tersebut menerima pelbagai maklumbalas dari netizen, rata-rata memberi meninggalkan komen berbaur kecaman sehingga mengaitkan isu bangsa.

Walau bagaimanapun diharapkan masyarakat diluar sana seharusnya mengelakkan perniagaan licik seperti ini. Walaupun pelanggan tersebut mungkin tidak menggunakan perkhidmatan sewa lori setiap bulan namun promosi dari mulut ke mulut atas perkhidmatan baik yang diberikan mampu menjadi strategi perniagaan yang baik.

Kalau asyik menipu je, last-last xde sape yang nak gunakan perkhidmatan lori sewa Syarikat ni. Zaman viral ni jangan buat hal..

Fb : Md Hairi

The post Berang Dipermainkan, Pemuda Ini Bongkar Taktik Licik Pengusaha Lori Sewa Pindah Rumah appeared first on Lubok Viral.




Artikel ViralSini Lainnya :

0 comments:

Post a Comment

Scroll to top