Ahmad Idham Berikan Respon Fazura Heret Suami Naik Pentas Bersama

Pelak0n Nur Fazura semalam t3rpalit dengan kontr0versi dimana beliau didakwa tidak menghorm4t1 artis lain selep4s ‘mengheret’ sekali svami nya, Fattah Amin untuk bersamanya di atas pentas sebagai gandingan penyampai anvg3rah di FFM30.

Gara- gara perkara itv, Fazura turut menerima kiriman mesej daripada Datuk Hans Isaac yang kec3wa dengan tindakan nya itu. Namvn, kata Fazura beliau hanya mengikut arahan pihak produk yang turvt memberitahu bahawa kehadiran Fattah adalah salah satv elemen kejvtan.

Terbarv, Ketua Pegawai Eksekutif Perbadanan Kemajuan Filem Nasional (Finas), Ahmad Idham Ahmad Nadzri mendedah kan pihak produksi tidak pernah berbincang mengenai kemunculan pasangan selebriti itu.

Astro tidak pernah berbincang apa -apa dengan FINAS (Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia) perihal kejvtan ini. Saya sudah memeriksa dengan jawatankuasa FINAS dan FFM30, tiada persetvjuan mengenai Fattah dan Fazura naik bersama untuk menyampai kan anugerah.

Saya juga difaham kan ramai penggiat seni termasuk wartawan tidak bersetvju dengan tindakan menaik kan Fattah, ia seolah- olah tidak menghorm4t1 agenda majlis nasional seperti ini.

Susvlan itu, Ahmad Idham meminta pihak produksi untuk memberi surat tunj k sebab dan pada masa yang sama bertanggung jawab ke atas tindakan yang disifat kan tidak wajar berlaku dalam sejarah FFM.

Pihak produksi tidak menghorm4t1 FINAS walhal kami yang membayar kos produksi pada malam itu. Ini bukan majlis anugerah sekolah menengah yang boleh diubah sesuka hati.

Dalam pada itu, Ahmad Idham tidak menolak kemungkinan Fattah, Fazura dan Hans Isaac sekadar mangsa permainan pihak tertentu yang sengaja ingin mencari publisiti murahan. Harapnya mereka dapat tenang seketika dan jangan lagi bersengketa sehingga mendapat laporan lengkap dan lanjut daripada pihak Astro.

Sumber beautifulnara

“FINAS minta penjelasan Astro gandingan Fattah, Fazura”
“ASTRO tidak pernah berbincang apa -apa dengan FINAS (Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia) perihal kejutan ini,” ded4h Ketua Pegawai Eksekutif FINAS, Ahmad Idham Ahmad Nadzri menjawab kenyataan media dikeluarkan Universal Music (Malaysia) hari ini.

Ia berkaitan keputusan dibuat pihak produksi Astro yang menyatakan kemuncvlan Fattah Amin bersama Nur Fazura di atas pentas ketika penyampaian trofi Anugerah Khas Juri adalah sebuah elemen kejutan dalam Festival Filem Malaysia ke-30 (FFM30) lalu.

“Saya sudah memeriksa dengan jawatankuasa FINAS dan FFM30, tiada persetujuan mengenai Fattah dan Fazura naik bersama untuk menyampaikan anugerah.

“Saya juga difahamkan ramai penggiat seni termasuk wartawan tidak bersetuju dengan tindakan menaikkan Fattah, ia seolah-olah tidak menghorm4t1 agenda majlis nasional seperti ini,” kata Ahmad Idham. Apatah lagi, kesemua penyampai pada malam itu adalah mereka yang sudah pun dinobatkan dalam pelbagai kategori FFM sebelum ini.

Sehubungan itu, Ahmad Idham meminta pihak Astr0 untuk memberi surat tunjuk sebab sekali gus bertanggungjawab ke atas tindakan yang disifatkan tidak wajar berlaku dalam sejarah FFM.

“Pihak produksi tidak menghorm4t1 FINAS walhal kami yang membayar kos produksi pada malam itu. Ini bukan majlis anugerah sekolah menengah yang boleh divbah sesuka hati,” katanya.

Beliau juga memohon pihak Datuk Hans Isaac dan Fazura supaya tidak perlu bersengketa hingga lah laporan lengkap daripada Astro diterima FINAS. Kata nya, persengketaan itu tidak sihat untuk industri apatah lagi mereka mvngkin sekadar m4ngsa permainan pihak tertentu yang mencari publisiti murahan.

Semalam, beberapa portal hiburan mend4kwa Fazura sengaja membawa bersama suaminya, Fattah Amin ke atas pentas untuk mengumumkan Anugerah Khas Juri pada malam FFM30.

Aktres itu juga did4kwa memberi kata dua kepada pihak produksi, Astro dan FFM untuk membawa bersama Fattah ke atas pentas dan menyampaikan anugerah itu sehingga membelakangkan dua rakan penyampai lain iaitu Hans dan Maya Karin

Sementara itu, dalam satu kenyataan dikeluarkan pihak pengurusan Fattah dan Fazura hari ini, mereka mendakwa keputusan dibuat oleh pihak Astro yang menyatakan kemunculan pasangan itu di atas pentas adalah sebuah elemen kejutan dalam majlis gilang gemilang berkenaan.

Dalam kenyataan sama, mengikut perancangan yang diatur pihak Astro, Fattah sepatutnya menjadi penyampai untuk anugerah lain, tetapi ditukar pada saat akhir.

Sebagai ‘tetamu’, Fazura dan Fattah menyifatkan mereka hanya menjalankan tanggungjawab dan memberi kerjasama sebaiknya buat seluruh produksi demi kelancaran majlis.

Fazura juga meluahkan rasa terkilan dengan sikap Hans yang didakwa tanpa usul periksa menghantar kiriman WhatsApp menyatakan kekesalan terhadap tindakan kurang bijak dan tidak menghorm4t1 format majlis kepada mereka, yang menurut Hans, tidak termasuk dalam senarai penyampai pada malam itu.

Malah, dia juga meminta supaya pihak Hans melakukan permohonan maaf kepadanya kerana apa yang dilemparkan oleh Hans sama sekali tidak berasas dan bukan di bawah kawalan Fazura.

Sumber hmetro via Cokelatputeh dan juga videoviral

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih
Lagi Menarik Di ViralSini :

0 comments:

Post a Comment

Scroll to top