(Video) 'Aku sanggup kerja dengan bos camni' - Netizen menyebelahi COO Felcra tegas dalam mendidik kakitangannya


Baru-baru ini, viral di media sosial video yang menunjukkan seorang lelaki memarahi kakitangannya di ladang kelapa sawit, mencetuskan pelbagai reaksi netizen. 

"Akhlak seorang pemimpin yang baru empat bulan dilantik menjadi Chief Operating Officer/Executive Officer Felcra Berhad. 

"Inilah kualiti pemimpin lantikan Kerajaan Pakatan Harapan. Nilaikan sendiri," demikian tweet sumber. 



Akibatnya, ramai netizen mengecam tindakan pegawai berkenaan. 

"Mulut macam longkang, tengking macam la pandai sangat. Ada background degree Agriculture ke? Baik lantik aku. Aku takkan ambik gaji enam bulan. Mai sini aku begi turn around Felcra jadi champion," kata netizen. 



"Dia yang bodoh, dia tak boleh buat kerja lepas tu IQ cakap ayam, nak marah-marah orang. Korang sepatutnya bersuara balik, bagi dia makan penampar," tambah netizen lain. 

Walau bagaimanapun, ada juga netizen yang berpihak kepada pegawai berkenaan. 











Sementara itu, salah seorang kakitangan Felcra tampil meminta netizen tidak membuat sebarang dakwaan yang tidak berasas dan memberi penjelasan mengenai apa yang berlaku pada hari kejadian itu. 




r

Lagi Menarik Di ViralSini :

0 comments:

Post a Comment

Scroll to top