Tak Tahan Melihat Motosikalnya Sering Di Ehem-Ehem, Wanita Ini Tampil Mohon Bantuan Netiz€n

Masalah mental adalah pen yakit yang melibatkan gangguan pada fungsi otak yang boleh menyebabkan perubahan kepada proses pemikiran, perasaan dan tingkah-laku seseorang yang mengakibatkan gangguan untuk menjalani aktiviti seharian dengan baik.

Kajian pemantauan pen yakit yang dijalankan di Malaysia pada tahun 2017 mendapati hampir 11.1% daripada golongan dewasa Malaysia dikesan mengalami pen yakit mental.

Penyebab berlakunya pen yakit mental ini tidak diketahui dengan tepat. Kajian masih dijalankan untuk memperincikan punca sebenar pen yakit ini. Namun terdapat beberapa faktor yang menyumbang terjadinya pen yakit mental antaranya faktor genetik, gangguan bahan kimia dalam otak, sejarah hidup yang getir dan keadaan sosio-ekonomi yang rendah.

Oleh yang demikian, masalah mental dikalangan masyarakat Malaysia bukanlah satu perkara asing lagi. Bayangkan 11.1% orang dewasa di negara kita mengalami masalah mental, sudah pasti kita tidak dapat lari dari berhadapan dengan mereka yang mempunyai masalah sebegini.

Namun begitu, ia bukanlah suatu perkara yang boleh diambil ringan. Mereka yang mengalami peny akit ini seharusnya diberi rawatan perubatan agar simptom yang dihadapi mampu dikawal atau dipulihkan.

Ahli keluarga sudah tentu merupakan orang yang sepatutnya mengambil tanggungjawab bagi memastikan mereka ini dapat dikawal untuk diberi rawatan terbaik.

Namun begitu baru baru ini terdapat satu perkongsian di laman sosial yang mendedahkan perlakuan individu yang disyaki menghadapi pen yakit mental menc abul motosikal yang dimiliki oleh wanita.

Motor pun dah tak selamat..kena rogol

Posted by Zainal Rahmad on Tuesday, 5 March 2019

Menurut wanita tersebut, mereka sudah hampir berputus asa untuk menangani masalah tersebut apabila suspek yang sama seringkali menca bul motosikal mereka sehingga meninggalkan aair maani diatas seat motosikal masing-masing.

Kesal melihat kejadian tersebut tiada penyelesaian, wanita tersebut telah membuat satu posting di facebook dalam usaha mendapatkan pandangan bagi mengatasi masalahnya itu.

APE PENDAPAT KALIAN bile MOTOR korang kene PROJEK NGAN ORG MCM NI…hari2 kami cuci aair maa ni die tauu…seat da buh cover pun buat lagi, kami letak peniti pun masih buat lagi… kami nk buat report p0lis, tapi org2 sini kate xde guna sbb xde function… da pernah ade case raa ba tet ek org, tp masih ade kat sini…
ape nak buat org mcm ni? nak tggu ade org kene ro0 gol dulu agaknye..ke bole bawak video ni g balai??? kami x berniat nk adekan isu perkauman disini..mohon komen yg murni2 yea…

#pdrmTolongKami
#nakideabanyak2

Bukan bertujuan untuk meng aibkan mana-mana pihak, seruan wanita tersebut kami panjangkan kepada perhatian netizen agar cadangan yang bernas dapat diberikan kepada beliau dalam mencari penyelesaian terbaik mengatasi masalah yang dihadapinya.

Sambil-sambil tu, admin kongsikan antara komen netizen yang telah memberi cadangan :

Lubokviral

The post Tak Tahan Melihat Motosikalnya Sering Di Ehem-Ehem, Wanita Ini Tampil Mohon Bantuan Netiz€n appeared first on Lubok Viral.




Lagi Menarik Di ViralSini :

0 comments:

Post a Comment

Scroll to top