Kajian Ini Mendapati Wanita Lebih Sukakan Lelaki Yang Berjambang

Mesti ramai wanita yang sukakan lelaki yang berjambang kan? Wanita lebih sukakan lelaki yang berjambang kerana mereka lebih kacak dan berkarisma.

Hurm.. apa lagi sebab wanita sukakan lelaki berjambang?

Lelaki berjambang lebih bergaya

Lihat saja pelakon kacak yang berjambang seperti Ben Affleck, Keanu Reeves, George Clooney, Ryan Gosling, David Beckham, Justin Timberlake, Ryan Reynolds, Brad Pitt dan banyak lagi. Penampilan mereka nampak bergaya walaupun hanya memakai t-shirt sahaja.

Lelaki berjambang misteri

Percaya tak jika kami katakan, tiada siapa dapat membaca emosi lelaki yang berjambang kerana wajah mereka terlindung. Apa yang pasti lelaki berjambang memang seksi.

Tak reti main alat muzik pun tak apa

Lelaki berjambag tidak perlu mempunyai bakat untuk main alat muzik. Pegang gitar je dah buatkan wanita cair.

Lelaki berjambang bijak

Sejak dulu lagi, ramai tokoh penting dan para ilmuwan mempunyai jambang. Sebagai contoh Abraham Lincoln, Alexander Graham-Bell, dan Leonardo Da Vinci, mereka semua berjambang kan?

Lelaki berjambang adalah lelaki sejati

Lelaki yang berjambang berbeza dengan lelaki lain. Mereka akan bukakan pintu untuk anda, hantar anda pulang, dan bersikap sopan. Tapi bukan semua! Haha..

Lelaki berjambang lebih maskulin

Wanita sukakan jambang lelaki yang tidak terlalu nipis dan tidak terlalu tebal. Bagi wanita, lelaki berjambang kelihatan lebih maskulin dan gagah.

Lelaki berjambang nampak lebih dewasa

Jika anda ada boyfriend yang berjambang, cuba lihat gambar mereka sebelum menyimpan jambang? Nampak lain dan seperti budak sekolah.

Lelaki Berjambang Buat Wanita Mudah Melekat

Untuk tampil lebih kemas di pejabat atau pun majlis besar, kebanyakan lelaki pasti akan bercukur terlebih dahulu. Raut wajah yang kemas dan bersih akan kelihatan lebih segak. Mungkin itu dulu, tetapi trend lelaki berjambang menjadi simbolik kepada lelaki moden dan maskulin hari ini. Lelaki berjambang tidak lagi dilihat sebagai penampilan selekeh kerana ia mampu menyerlahkan aura untuk tampil lebih macho dan seksi.

Alasan lelaki berjambang
Ternyata trend lelaki berjambang kembali tular. Sudah pasti ia berkait rapat dengan karakter serta sifat maskulin seseorang lelaki itu. Malah terdapat beberapa alasan lain mengapa lelaki lebih suka tampil dengan imej berjambang.

1. Ada yang kata, seseorang lelaki berjambang sangat cool. Ia memberi satu aura misteri dan classy pada lelaki tersebut.

2. Dengan menyimpan jambang menyerlahkan kelelakian seseorang lelaki. Watak-watak aktor dalam filem seperti Russell Crowe (Maximus), Hugh jackman (Wolverine) menyerlahkan sifat sebenar lelaki.

3. Ia satu daya tarikan kepada kaum wanita walaupun mungkin tidak semua wanita menyukai lelaki berjambang. Cuba anda berjambang dan tanya pasangan anda. Adakah mereka suka?

Kemas dan rapi selalu
Jika anda ingin bermisai, pastikan ia digunting atau dikemas dengan rapi. Untuk yang berjanggut pula, janggut perlu digunting lalu dicukur sehinggalah tumbuh dan raut wajah akan berkumis di kemudian hari. Begitu juga untuk individu yang memiliki jambang.

Tidak menjadi masalah jika ingin bermisai, berjanggut mahu pun berjambang. Pastikan anda tahu kepentingan memiliki jambang, kesesuaiannya di bahagian muka dan ketahui beberapa kaedah penting untuk memastikan ia dipelihara dengan rapi.

Apa perlu anda lakukan?
1. Gunting, gunting, gunting! Jangan sesekali lupa untuk amalkan tabiat ini setiap kali berada di bilik mandi terutamanya pada waktu pagi.

2. Sebelum bercukur, pastikan misai, janggut dan jambang digunting terlebih dahulu. Ia penting agar tidak menjejaskan mata pisau cukur.

3. Gunakan pisau cukur yang bersih dan tajam. Sekiranya tumpul, gantikan dengan segera untuk mengelakkan bakteria.

4. Jika perlu, gunakan krim buih cukur. Ratakan ia di bahagian zon cukur. Bilas sehingga bersih dan lengkapkan prosedur ini dengan cecair ‘aftershave.’

5. Seperti rambut, jambang juga perlu dibersihkan dengan syampu agar kelihatan rapi selepas mandi.

6. Gunakan sikat atau tangan untuk merapikan jambang dengan baik.

Kredit:Maskulin
Post a Comment

0 Comments