Ini tak cukup banyak ka. Kantoi Curiga Lihat Pembantu Rumah Bawa Air Kotak Pulang Ke Indonesia, Bila Diperiksa Rupanya Penuh Duit

“Ini tak cukup banyak ka?..” – Curiga Lihat Pembantu Rumah Bawa Air Kotak Pulang Ke Indonesia, Bila Diperiksa Penuh Duit!

Perkara normal bagi sesebuah keluarga untuk memiliki pembantu rumah warga asing di Malaysia ini, terutamanya daripada Indonesia. Sesetengah orang tak treat pembantu rumah macam orang gaji pun, tapi macam ahli keluarga sendiri lagi-lagi kalau pembantu rumah tu dah lama kerja dan menetap di rumah mereka.

Menerusi Facebook Nicole Lew, wanita tersebut mengamuk gara-gara pembantu rumahnya mencuri kesemua ‘ang pou’ anaknya. Majikan mana yang tak mengamuk kan.
Jangan pandai cucuk, tak payah

Menerusi World Of Buzz, pembantu rumah itu baru sahaja menamatkan perkhidmatannya di negara ini dan sudah bersiap sedia untuk pulang ke negara asalnya. Walau bagaimanapun, sejurus sebelum wanita tersebut memberinya tiket perjalanan ke lapangan terbang, dia melihat pembantu itu berkelakuan aneh kerana membawa dua kotak minuman bersama. Bermula dari detik itu, pembantu tersebut kantoi bahawa dia telah mencuri ‘ang pou’ anak majikannya.
Ini tak cukup banyak ka?

Pembantu rumah tersebut didapati telah mengosongkan minuman berkenaan dan memasukkan wang dari bahagian bawah untuk mengelakkan pengesanan. Wang kertas terdiri daripada Dolar, Singapura dan Yuan, China, itu disyaki dicuri selepas sambutan Tahun Baru Cina.

Difahamkan, Nicole dan suaminya telah memberikan anak mereka satu ‘ang pau’ yang mengandungi Dolar Singapura bernilai RM6,000. Malangnya, ‘ang pau’ tersebut digantikan oleh RM10.
Bawa balai polis

Katanya lagi, video yang dirakam adalah bertujuan sebagai bukti dan meningkatkan kesedaran buat majikan yang mempunyai pembantu rumah.

Antara komen netizen :

Akulah Abu –sbb tu mereka sentiasa susah..x berkat mkn duit haram

Munawar Fitreez –Teringat bibik aku dulu. Hari last dia nak balik, mak aku baru perasan cincin gelang banyak hilang. Nasib baik emas Zhulian 😆 mesti dia menyesal nak cari tempat sadur

Hamidah Bujai –Pembantu indon ni ..mcm mana nak komen…buat tegas kata majikan jahat …buat baik cam ni lah jd nya…majoriti dia org ni x sedo diri…tu sbb kat arab kena tibai…

Siti Juliana –Serik dah amik maid 🇮🇩.dulu almari kene pecah brg kemas n duit habis. Ank n bby kene tinggal. Ambil yg tua plk lain prangai Menggatal ada jantan. Yg tlbih umur plk ada krisi menopause plak. Tdo pon bgel dgn xkunci pintu 😒😏 now htr umah pangasuh jerla msk n ngemas sndiri.serik dah

Diyanah Atiqah –Aku ingat lagi kes arwh kawan mak aku , kena rompak lepas tu kena bnuh dekat balcony rumah masa bulan puasa . Sebab dia hantar maid dia balik indon , asyik dating je dengan bf kat sini . Malam2 bf datang balas dendam . dah lama kes ni lebih kurang 10tahun lepas

Cik Puan Lina –mcm2 lah kisah pembantu umah dr indon ni..kisah kawan aku plak dah bibik tu dok kemas2 brg nak blk indon esok …dia msk bilik bibik tu saje nak check beg bibik sekali ada spender laki dia nak buat blk indon.

Apa kata anda ? Jangan lupa like komen dan share ya. Tq

Sumber: Nicole Lew & World Of Buzz via edisi media




Lagi Menarik Di ViralSini :

0 comments:

Post a Comment

Scroll to top