Wanita Terkejut Penderma Da rah Yang Selamatkan Nyawanya 11 Tahun Lalu, Adalah Lelaki Yang Kini Menjadi Suaminya

Lian adalah seorang lelaki Taiwan yang suka menderma da rah kerana percaya bahawa ianya akan membantu menyelamatkan nyawa orang lain. Namun dia tidak pernah menduga bahawa suatu hari nanti, dia akan menyelamatkan bakal isterinya.

Cerita ini bermula 11 tahun yang lalu apabila seorang wanita Taiwan bernama Lim mengalami kemalangan kereta yang teruk dan hampir meragut nyawanya disebabkan oleh mekanisme pembekuan da rahnya tidak berfungsi pada tahap yang optimum.

Nasib baik, keadaannya stabil selepas sepuluh paket da rah dan dua paket platelet dipindahkan ke dalam tubuhnya untuk menghentikan penda rahan.

Tujuh tahun kemudian, Lim kembali ke Hsinchu, sebuah bandar di utara Taiwan, untuk mengambil alih perniagaan keluarganya dan ketika dia bertemu dengan Lian, seorang penjual gurih beras ketan.

Kami tidak tahu siapa yang memulakan langkah pertama, tetapi perkara itu berlaku secara spontan dan mereka tidak lama selepas itu menjadi pasangan.

Suatu hari, kedua-dua mereka bercerita tentang pengalaman ahli keluarga atau kenalan terdekat mereka yang hampir ma ti. Waktu itu Lim tiba-tiba berminat untuk mengetahui siapa penderma da rah yang menyelamatkannya sedekad yang lalu.

Dia terus memanggil hospital dan pusat pendermaan da rah tetapi diberitahu bahawa maklumat penderma itu adalah rahsia.

Dia terus memujuk kakitangannya dan menyatakan bahawa dia hanya ingin mengetahui identiti penyelamatnya. Kakitangan akhirnya memberi dan mendedahkan nama keluarga, iaitu Lian. Secara naluri, dia membaca nombor pengenalan suaminya dan kakitangan itu terkejut.

” Bagaimana anda tahu itu ?!” tanya staf.

Rupanya, Lian mula menderma da rah dan platelet sejak berusia 20 tahun, dan difahamkan plateletnya telah menyelamatkan nyawa Lim 11 tahun lalu. Setelah berada dalam hubungan yang serius selama dua tahun, mereka berkahwin pada bulan Mac 2018. Segala-galanya sepatutnya ditakdirkan, bukan?

Selepas kisah ini tular, Lim mendesak semua orang untuk mengambil bahagian dalam derma da rah manakala suaminya secara bergurau berkata menderma da rah boleh dikurniakan seorang isteri.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih. Newsviral

Kredit: worldofbuzz
Post a Comment

0 Comments